Regjeringstopper til Kina for å bedre handelssamarbeid

Norge fortsetter å styrke sitt handelssamarbeid med Kina.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Beijing og Shanghai i slutten av oktober. Samtidig skal fiskeriminister Harald T. Nesvik delta på Asias største fiskerimesse i Qingdao og møte kinesiske motparter i Beijing, heter det i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.Hovedformålet med reisene er å stadfeste at Kina fortsetter å være et særs viktig marked for norske selskapet.Næringsministeren er i Kina fra 30. oktober til 1. november., i forbindelse med det pågående arbeidet med en frihandelsavtale mellom Norge og Kina. Han vil blant annet møte den kinesiske næringsministeren, og delta på norsk næringslivs kraftsamling i Shanghai, Norway Asia Business Summit (NABS).- Det er viktig å vise kinesiske styresmakter hvor mye det økonomiske samarbeidet med Kina betyr for Norge, sier Røe Isaksen, ifølge meldingen.Nesvik: - Jeg er fornøyd med den positive utviklingenFiskeriministeren besøker Kina fra 28. til 30. oktober, for å promotere norsk sjømat og norske sjømateksportører. Han vil blant annet delta på China Fisheries i Qingdao, samt fortsette arbeidet for å sikre tilgang på markedet for norsk sjømat i Kina.- Jeg er fornøyd med den positive utviklingen i eksporttallene for Kina og ser frem til å være tilstede på messen i Qingdao. Det er en av de største i verden i sitt slag, og bidrar til å synliggjøre norske produsenter og eksportører. Jeg vil også møte kinesiske motparter for å fortsette arbeidet med å sikre forutsigbare rammer og for å øke eksporten av sjømat til Kina, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik, ifølge en melding.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også