Rett opp for Oslo Børs i åpningen

I kjølvannet av blandet stemning i USA onsdag kveld og oppgang i Asia i morges , åpner Oslo Børs opp torsdag.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 842,51, opp 1,48 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 278 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 2,85 prosent til 57,82 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 3,23 prosent til 52,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,15 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag. På det laveste ble Brent-oljen i går omsatt for 55,88 dollar fatet. Bakgrunnen for raset var overraskende lagertall og bekymring for utviklingen i handelskrigen . Tall fra EIA viste at de amerikanske oljelagrene steg med 2,4 millioner fat i forrige uke. Det bryter rekken på syv påfølgende uker med lagertrekk i USA, og det var ifølge Reuters på forhånd var ventet et lagertrekk på 2,8 millioner fat.De amerikanske råoljelagrene er nå om lag to prosent over femårssnittet på denne tiden av året. EIA nedjusterte også fjerdekvartalsanslagene sine for Brent-prisen til 65 dollar, ned fra tidligere 67 dollar per fat.Bloomberg News skrev onsdag en artikkel med sitering av en representant for saudiarabiske myndigheter om at landet er i samtaler med flere av verdens største oljeprodusenter om å ta affære for å hindre ytterligere oljeprisnedgang, melder TDN Direkt. Analytikere mener ifølge nyhetsbyrået at uttalelsene kan være en grunn til at oljeprisen henter seg inn torsdag morgen.- Selv om ikke Opec offisielt har et eget oljeprismål, er det bredt forventet at de forsvarer gulvet på 60 dollar pr fat for Brent-olje, sier Vandana Hari i Vanda Insights.Opec og samarbeidslandene ble i juni enige om å forlenge den nåværende kuttavtalen.«Ifølge saudiarabiske myndigheter er alle muligheter på bordet (..) et planlagt møte i Abu Dhabi 9. september former seg til å bli en nøkkelhendelse i markedet», skriver analytikerne i ANZ i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.Equinor stiger 1,47 prosent til 151,55 kroner, mens Aker BP er opp 2,88 prosent til 228,50 kroner. DNO styrkes 1,96 prosent til 13,01 kroner.Yara-sjokkGjødselgiganten Yara klatrer torsdag morgen 1,70 prosent til 289,50 kroner.Torsdag morgen melder Finansavisen at tungvekteren har fått et avgiftskrav på 320 millioner kroner etter oppkjøpet av en gjødselfabrikk i India i 2018, og går nå rettens vei for å unnslippe kravet.Ellers er resultatsesongen nå skikkelig igang igjen etter ferien, og SpareBank 1 SR-Bank er ett av selskapene som har lagt frem sine andrekvartalstall torsdag.Banken løftet bunnlinjen med nesten 300 millioner kroner , og aksjen klatrer 2,36 prosent til 95,60 kroner. Analytikere spår nå kursoppgang etter flere uker med fall .John Fredriksens Archer snudde fra minus til pluss i 2. kvartal , men aksjen faller likevel 1,11 prosent til 4,45 kroner.Shelf Drilling, som onsdag falt hele 13,59 prosent etter å ha levert sin kvartalsrapport, henter seg noe inn igjen torsdag. Aksjen er nå opp 5,07 prosent til 19,70 kroner.Lavo.tv er aksjen som stiger mest torsdag med en oppgang på 20,00 prosent til 0,06 kroner, mens Havyard er opp 10,29 prosent til 7,50 kroner.Få tapereTaperlisten er kort torsdag morgen, og toppes av NattoPharma som faller 10,89 prosent til 9,00 kroner.Bak følger Hiddn med et fall på 8,74 prosent til 0,14 kroner, mens Merkurs Market-noterte Sino Agro Food svkkes 8,70 prosent til 1,05 kroner.Blant tungvekterne er det kun XXL som foreløpig står i rødt torsdag. Sportskjeden er ned 5,84 prosent til 26,46 kroner.Onsdag ble det kjent at den britiske milliardæren Mike Ashelys sportskonsern Sport Direct nå er 5. største aksjonær i XXL.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også