SAS-aksjen suser opp på Oslo Børs

Det er oppgang på Oslo Børs torsdag. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 1,25 prosent til 840,70. Det er så langt blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,2 milliarder kroner. Brent-oljen er opp 2,13 prosent til 57,43 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 2,68 prosent til 52,46 dollar per fat.Av tungvekterne er Equinor opp 0,90 prosent, mens Mowi er opp 1,45 prosent. Norsk Hydro er opp 2,47 prosent.Yara stiger 1,38 prosent etter at Finansavisen meldte at tungvekteren har fått et avgiftskrav på 320 millioner kroner etter oppkjøpet av en gjødselfabrikk i India i 2018, og går nå rettens vei for å unnslippe kravet.Ellers er Nel opp 5,17 prosent, mens Photocure er opp 5,0 prosent.SASSAS stiger 5,58 prosent etter å ha lagt frem trafikktall. Selskapet fraktet totalt (ink. chartertrafikk) 2.844.000 passasjerer reiste med i juli. Det er ny rekord.I den regulære trafikken fraktet SAS 2.593.000 passasjerer, mens RPK falt 0,5 prosent i juli.Kapasiteten målt i ASK (antall setekilometer) steg 2,3 prosent i perioden, mens kabinfaktoren falt med 2,3 prosentpoeng til 83,2 prosent.Valutajustert yield steg 2,1 prosent i juli, mens valutajustert PASK var ned 0,6 prosent.ArcherJohn Fredriksen-selskapet Archer var torsdag morgen ute med tall for årets andre kvartal.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 3,5 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot minus 7,4 millioner dollar i samme periode i fjor.Totale inntekter beløp seg til 235,6 millioner dollar, sammenlignet med 224,4 millioner dollar i samme periode i fjor.Aksjen faller 4,44 prosent.Kongsberg GruppenKongsberg Hydroid har blitt tildelt en rammekontrakt på om lag 15,8 millioner dollar knyttet til MK 18-familien av ubemannede undervannsfarkoster, ifølge en melding fra Kongsberg Gruppen torsdag.Det er den amerikanske marinen som kjøper.Denne kontrakten inkluderer opsjoner som kan bringe den totale kontraktsverdien opp til om lag 84 millioner dollar, dersom de blir utøvet, opplyses det videre.KOG-aksjen er uendret.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også