Seadrill inngår joint venture

John Fredriksen inngår joint venture med Gulf Drilling International.

Seadrill og Gulf Drilling International (GDI) etablerer et 50/50 joint venture, ifølge en børsmelding.GulfDrill blir navnet, som initielt vil drifte fem premium jackup-rigger i Qatar med Qatar Petroleum. Borekontraktene har oppstart i 200 og med varighet til 2023 og 2024. Kontraktene er på tilsammen 656 millioner dollar inkludert mobiliseringsgebyr. tilsvarende 5,85 milliarder kroner. Hver kontrakt har fem brønn-opsjoner som kan tillegge inntil estimerte 13,7 år samlet og en ytterligere kontraktsverdi på 700 millioner dollar.GulfDrill vil initielt inngå bareboat-charter for «West Telesto» og «West Castor» fra Seadrill og har sikret bareboat-chartere for ytterligere tre enheter fra et tredjeparts verft.- Vi er glade for å etablere en betydelig tilstedeværelse i et viktig jackup-marked og for å inngå partnerskap med GDI. GulfDrill vil gi oss muligheten til å forbedre vår tilgang til et marked som forventes å vise betydelig vekst de neste årene og styrke vårt forhold til Qatar Petroleum, sier Anton Dibowitz, konsernsjef i Seadrill.