Sentralbanken i New Zealand setter ned renten 50 basispunkter

Utviklingen på de asiatiske børsene er generelt negativ onsdag.Det skjer etter at S&P 500 steg 1,30 prosent på Wall Street tirsdag. Fokuset i markedet er fortsatt sentrert rundt utviklingen i handelskrigen.Kinas sentralbank (PBOC) har satt den daglige referansekursen mot dollaren til 6,9996, mot markedets forventning som var på 6,9977, ifølge Bloomberg.Tirsdag ble kursen fikset til 6,9683.USDCNY handles onsdag morgen til 7,0458.Kursen tillates å ha et avvik fra den daglige referansekursen på to prosent.I Japan faller Nikkei 0,44 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,04 prosent.Shanghai Composite i Kina er nær flatt, ned 0,01 prosent, og CSI 300 stiger 0,02 prosent.Hang Seng i Hong Kong faller 0,37 prosent.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,12 prosent.Sydney-børsen er opp 0,71 prosentOverraskende rentekutt i New ZealandSentralbanken i New Zealand kutter styringsrenten med 50 basispunkter til 1,00 prosent onsdag, skriver TDN Direkt.Ifølge en Reuters-undersøkelse ventet en analytiker på forhånd at sentralbanken ville holde renten uendret, mens 12 ventet at styringsrenten ville bli satt ned med 25 basispunkter til 1,25 prosent.S&P/NZX 20-indeksen tar fyr og stiger 1,55 prosent.Se også: New Zealand kuttet renten mer enn ventetSe også: - Dette var et strategisk rentekutt


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også