- Ser nå mer ut som en kjøpsanbefaling

Salmar leverte et operasjonelt driftsresultat på 990 millioner kroner av en omsetning på 3,3 milliarder kroner i 2. kvartal. Det var på forhånd ifølge konsensus innhentet av Infront Data fra fem analytikere ventet et operasjonelt driftsresultat på 1.000 millioner kroner og en omsetning på 3,2 milliarder kroner.Avviket fra konsensus var preget av algesituasjonen i region nord, skriver TDN Direkt.Les også: SalMar leverer vareneABG Sundal Collier vil ifølge nyhetsbyrået kutte sine ebit-estimater for 2019 med om lag to prosent etter rapporten, og forventer at konsensus tas ned, om enn noe mindre, ettersom kvartalet i stor grad kom ut som forventet.Sjømatanalytiker Tore Tønseth i Sparebanken 1 Markets mener på sin side det totalt sett var en god underliggende rapport for Salmar.- Rapporten var etter våre estimater marginalt under, men det er Nord-Norge som hadde mer problemer enn vi så for oss og selskapet kommuniserte i slutten av mai. Det førte også til at VAP også var svakt uten bidrag. Algeoppblomstringen ser vi på en som en «one-off» og ikke noe vi legger til grunn for operasjonelle resultater. Ser vi på Midt-Norge var det mye sterkere enn ventet, sier han til TDN Direkt.- Det var en positiv undertone i rapporten og i den forstand så er det riktig med kursutviklingen i dag. Salmar ser nå mer ut som en kjøpsanbefaling enn nøytral etter fallet vi har hatt den siste uken, fortsetter Tønseth.Salmar hever seg 3,6 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også