Sissener: Det er åpenbart en kjøpsmulighet

Onsdag var det mange investorer på Oslo Børs som fikk en kalddusj da hovedindeksen endte på 822,67 poeng etter et fall på 2,39 prosent. Det er årets største prosentvise nedgang på Oslo Børs.Store selskaper som DNB, Hydro og Yara falt henholdsvis 3,34 prosent, 3,21 prosent og 3,80 prosent. Det er også verdt å merke seg at John Fredriksens Seadrill falt hele 16,53 prosent, Tor Olav Trøims Borr Drilling falt 9,05 prosent mens Bjørn Kjos og resten av aksjonærene i Norwegian så aksjen falle 8,69 prosent til 32,37 kroner.Torsdag startet Oslo Børs i pluss, før pilen nok en gang pekte nedover. I skrivende stund står hovedindeksen i 820,90 poeng, ned 0,22 prosent. Det betyr at årets oppgang på Oslo Børs har krympet til 2,68 prosent. Spørsmålet nå er selvsagt hva som blir veien videre. Jan Petter Sissener sier til Hegnar.no at han ikke er bekymret på lang sikt. - Det er åpenbart en kjøpsmulighet, utfordringen ligger i at den kan bli enda bedre. Du har uansett tjent penger om et års tid, sier Sissener til Hegnar.no. - Dette er et marked styrt av twitterkongen og han vil jo gjerne gjenvelges neste år. For øvrig er det handlingslammede europeiske politikere som ikke tar nødvendige grep for å få veksten tilbake i Europa, slår Sissener fast.Roger Berntsen, aksjeekspert i Nordnet, skriver i en mail til Hegnar.no at korreksjoner er en naturlig del av aksjemarkedets utvikling. Derfor bør man som investor forholde seg til disse mest mulig rasjonelt. Det vil si unngå å få panikk og selge det han omtaler som «solide» selskaper til «lav» pris.Ikke aller er like beroliget. I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at sjeføkonom Steen Jacobsen i Saxo Bank tror at gårsdagens børsfall vil utløse et børsfall på minst 25 prosent. Saxo Banks sjeføkonom anbefaler fortsatt en reduksjon av aksjeeksponeringen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også