Slik er stemningen på Asia-børsene

Det er blandet stemning på de asiatiske børsene fredag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,56 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,43 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot tilbake 0,37 prosent, og CSI 300 er ned 0,62 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,18 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 1,09 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,25 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 0,49 prosent.NøkkeltallFerske tall fra Kina viser fredag at konsumprisene (KPI) klatret 2,8 prosent i juli, sammenlignet med en ventet oppgang på 2,7 prosent.Det ifølge CNBC særlig matprisene som ble styrket, og var i juli opp hele 9,1 prosent over året.PPI falt tilbake 0,3 prosent, mot en ventet nedgang på 0,1 prosent.Den kinesiske sentralbanken har fredag satt den daglige referansekursen mot dollar til 7,0136.I Japan meldes det at landets BNP steg 0,4 prosent i 2. kvartal. Over året var det en oppgang på 1,8 prosent.- Tallene var et stykke over konsensus, og jeg tror særlig at bidraget fra den innenlandske etterspørselen av økonomien var spesielt robust, sier visepresident og sjefstrateg i Goldman Sachs Japan, Kathy Matsui, til CNBC.- Vi hadde forventninger som lå over konsensus, men tallene kom inn også over våre anslag. Jeg tror dette understreker realiteten, i hvert fall fra vårt synspunkt, at både forbruk og private kapitalutgifter forblir motorene i den japanske økonomien i overskuelig fremtid, sier hun.Wall StreetFokus var fremdeles på Kinas svake yuan mot dollar torsdag, men den verste frykten la seg allerede onsdag. Torsdag var det full fres igjen på børsene i New York, delvis på grunn av bedre handelstall enn ventet fra Kina, oppgang i oljeprisen og en vending i markedsrentene.Dow Jones steg 1,43 prosent til il 26.378,19 og alle de 30 aksjene i indeksen endte dagen med positive fortegn. S&P 500 endte opp til 1,88 prosent til 2.938,14 og ligger da an til å ende uken med en oppgang på 0,2 prosent, mens Nasdaq klatret 2,24 prosent til 8.0439,16 og er opp 0,4 prosent så langt denne uken, til tross en svært tung start på uken.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også