Slik går det med børsene i Asia

Det er for det meste oppgang på børsene i Asia fredag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,09 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,11 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,68 prosent, og CSI 300 styrkes 0,96 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,80 prosent.Kospi i Sør-Korea faller derimot 0,69 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,20 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,74 prosent.HandelskrigDen kinesiske finansministeren uttalte torsdag at Kina er berettiget til å gjøre mottiltak til USAs siste tollpåslag på varer verdt 300 milliarder dollar, minus waivers på forbrukselektronikk og enkelte sko- og klesartikler.Samtidig uttalte Hua Chunying, en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, at Kina håper USA «kan møte Kina på halvveien og implementere konsensus mellom de to partene fra møtet i Osaka».- Markedet er forvirret angående hva utfallet kommer til å bli, sier Brent Schutte i Northwestern Mutual til CNBC, og legger til at markedet virker å være skeptisk.- Språket begge parter fortsatt bruker oser forsvar og antagonisme. Så lenge dette fortsetter vil investorene være nervøse og gjøre det vanskelig for rally i aksjer og valuta, sier Kathy Lien til CNBC.Kinas sentralbank har torsdag satt den daglige referansekursen mot dollar til 7,0312.Wall StreetDet endte til slutt blandet på Wall Street torsdag. Det skjer etter at Wall Street i går hadde sin verste dag så langt i 2019, med fall på rundt tre prosent for de toneangivende indeksene.Dow Jones steg 0,39 prosent til 25.578,98, mens Nasdaq falt 0,09 prosent til 7.766,62. S&P 500 endte opp 0,25 prosent til 2.847,59.De siste dagene har frykt for resesjon vært i fokus blant investorene. Onsdag inverterte den amerikanske rentekurven når man ser på rentedifferansen mellom 10- og 2-årig statsgjeld. Det noe spesielle fenomenet har skjedd fem ganger siden 1978, og ved alle anledninger har en resesjon inntruffet på mindre enn to år.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også