Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger tirsdag morgen.

Børs

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,47 prosent til 60,02 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,55 prosent til 56,45 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,26 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen steg ifølge TDN Direkt mandag på forventninger om at store økonomier nå vil ta affære for å motvirke lavere økonomisk vekst.- Oljeprisen endte høyere på økt markedsoptimisme over økonomisk stimuli som vil gi et boost til svakere global vekst, sier analytiker Benjamin Lu i Phillip Futures, ifølge nyhetsbyrået.Blant annet ventes USA å utvide tillatelsen til Huawei for å kjøpe fra amerikanske produsenter med 90 dager, hvilket signaliserer en liten oppmykning av handelskonflikten mellom USA og Kina.Videre ble Kinas nye lånereferanserente ifølge TDN Direkt satt noe lavere tirsdag, etter at sentralbanken annonserte rentereformer for å redusere bedriftslånekostnader, mens Tyskland mandag ga uttrykk for at de er klare til å gi økonomisk stimuli dersom en resesjon inntreffer.Markedsaktører retter nå fokuset mot de ukentlige lagertallene fra USA. Ifølge TDN Direkt er det ventet et lagertrekk på 3,1 millioner fat i uken som endte 16. august.

olje
oljeprisen
Nyheter
Energi
Børs