Solstad Offshore selger sitt nest eldste supplyskip

Solstad Offshore har kun ett supplyskip igjen fra 90-tallet etter nytt salg. Samtidig sender Siem Offshore en ankerhåndterer til Canada.

Solstad Offshore har valgt å kvitte seg med plattform forsyningsskipet (PSV) «Far Star», som ble ferdigstilt ved Aker Brattvaag i 1999.Det får Hegnar.no opplyst fra kilder med kjennskap til saken. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra selskapet.Solgt til Vietnam«Far Star» seilte nylig fra Brasil til Vietnam der skipet, etter det Hegnar.no forstår, skal overleveres til sine nye eiere. Hvem disse er, er ikke kjent.Prisen antas å ligge mellom 10 og 15 millioner kroner. Før avreisen til Vietnam, fullførte «Far Star» en 2-års kontrakt med Shell Brasil.Etter salget har Solstad Offshore kun én PSV igjen fra 90-tallet. «Far Strider» ble levert i januar 1999, et halvt år tidligere enn «Far Star», og er dermed flåtens desidert eldste forsyningsskip.Årets andreSalget av «Far Star» er årets andre for Solstad Offshore.I mai ble det kjent at den 2003-bygde PSVen «Lady Melinda» hadde fått nye eiere for en ukjent sum. Hegnar.no erfarer at det er Kristiansand-baserte Mkf Shipping som står bak.En annen tidligere Solstad-PSV, «Far Supplier» som ble overlevert til sine nye eiere, danske A1 Offshore, i november i fjor, har forøvrig fått en kontrakt med Total DK på inntil 3 måneder, ifølge meglerkilder. Skipet, også det fra 1999, har fått navnet «Eurus Express». Kontrakten startet mandag.Siem-skip til CanadaPå ankerhåndteringsfronten har det også skjedd ting.Ifølge bloggen Tugfax har Siem Offshore sendt det 10 år gamle ankerhåndteringsskipet (AHTS) «Siem Commander» til Canada, der det skal ha blitt overtatt av Siems heleide datterselskap Secunda Canada.Siem tok over det Havyard-bygde skipet fra Stavanger-rederiet Simon Møkster Shipping i 2017. Siden oktober i fjor har det ligget i opplag i Risør.«The word on the street» er ifølge Tugfax at «Siem Commander» skal erstatte «Trinity Sea» på en lengre kontrakt med ExxonMobil utenfor kysten av Nova Scotia, som ble tildelt sommeren 2017.Først skal imidlertid skipet gjennom et verftsopphold for å bli klart til oppdrag igjen etter opplagsperioden.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også