Spår kursoppgang etter flere uker med kursfall

SpareBank 1 SR-Bank har i dag lagt frem sine kvartalstall. Konsernet fikk et resultat etter skatt på 900 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 617 millioner kroner i samme periode året før.De totale inntektene endte på 1.692 millioner kroner, mot 1.425 millioner kroner i samme periode i fjor og ventet 1.588 millioner kroner.- Konsernets resultat er meget godt både for første halvår og for kvartalet isolert sett. Lønnsomheten fra den ordinære driften er meget god i tillegg til betydelige positive engangseffekter i halvåret, sier adm. direktør Arne Austreid i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen.Onsdag sluttet aksjen på 93,40 kroner, hvilket betyr at den er ned 11,89 prosent den siste måneden.Før eventuelle justeringer på grunnlag av rapporten har tallknuserne i DNB Markets en holdanbefaling på aksjen og et kursmål på 113 kroner.- Egenkapitalavkastningen kom inn på 16,2 prosent mot våre forventninger om 15,2 prosent. Kapitaldekningsratioen på 14,4 prosent lå på den annen side under våre forventninger om 14,6 prosent og konsensus på 14,9 prosent. Kursen har kommet ned de siste ukene og vi venter en positiv mottagelse ved åpning, skriver DNB Markets.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også