Storaksjonær selger alle aksjene for 877 millioner

Eivind Yggeseth

NIAM V Prosjekt AS har i dag solgt 67.437.425 aksjer i Norwegian Property. Det representerer en eierandel på 12,30 prosent. NIAM V Prosjekt AS var den 3. største aksjonæren i Norwegian Property, kun slått av Folketrygdfondet og John Fredriksens Gevaran Trading.Ifølge en børsmelding ble aksjene solgt for 13 kroner stykket, hvilket betyr at selgeren frigjorde nesten 877 millioner kroner.Etter denne transaksjonen har ikke NIAM Prosjekt V AS flere aksjer i selskapet.NIAM V Prosjekt AS er representert i styret av Kjell Sagstad.En annen børsmelding viser at det er nettopp John Fredriksens Gevaran Trading som plukket opp aksjene som nå har blitt solgt. Det betyr at Fredriksen sitter på 397.484.797 aksjer i selskapet, hvilket gir en eierandel på 72,475 prosent.