Stygg børsåpning i USA

Fem minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 1,61 prosent og står i 7.887,58 poeng, mens Dow Jones står i 25.896,45 poeng etter en nedgang på 1,46 prosent.- Gitt at de lange rentene (målt gjennom den amerikanske tiårige statsrenten) er lavere enn de korte (målt gjennom tremånedersrenten), priser markedet inn en viss sannsynlighet for at dette er starten på en større nedtur, det vil si økonomisk resesjon, skriver Nordnets aksjeekspart Roger Berntsen i en mail til Hegnar.no.Fallet i oljeprisene tiltar onsdag ettermiddag. Ved 15-tiden er Brent-oljen ned 2,95 prosent til 59,49 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 2,94 prosent til 55,42 dollar per fat. Mesteparten av gårsdagens oppgang er dermed blåst bort. Reuters peker på svake økonomiske data fra Kina og Europa som hovedårsakene til fallet. Ferske tall i dag tidlig viste blant annet at både industriproduksjonen og detaljhandelsomsetningen i Kina steg mindre enn ventet. Importprisindeksen i USA økte med opp 0,2 prosent på månedsbasis i juli. Ifølge TDN Direkt var det ventet at importprisene skulle vise en uendret utvikling på månedsbasis.