Sveaas-konsern øker inntektene

Kistefos økte omsetningen i årets første halvår, men bunnlinjen ble rød. 

Kistefos-konsernet, som eies av milliardær Christen Sveaas, forbedret resultatet i årets første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. Konsernet fikk et resultat etter skatt på minus 45,8 millioner kroner i årets første halvår, sammenlignet med minus 262,4 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet økte fra minus 45,8 til pluss 178,3 millioner kroner. Konsernet hadde totale inntekter på 6,52 milliarder kroner, opp fra 5,27 milliarder kroner i samme periode i fjor. - Med unntak av Western Bulk Chartering har Kistefoskonsernet lagt bak seg et halvår med god utvikling i de viktigste porteføljeselskapene, gjort oppfølgingsinvesteringer i eksisterende porteføljeselskap og investert i nye porteføljeselskap, heter det i rapporten. Ved utgangen av perioden hadde konsernet en bokført egenkapital på 2,75 milliarder kroner. Konsernets investeringer omfatter blant annet Advanzia Bank, Western Bulk, Viking Supply, 1881, Nextgentel og Lumarin.Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste hadde Sveaas en formue på 5,50 milliarder kroner i 2018.