Tankrederi inngår timecharter

DHT sikrer treårig kontrakt for et 2012-bygg. 

VLCC-rederiet DHT Holdings har inngått en treårig timecharter for et av sine 2012-bygg, opplyses det i en melding. Kontrakten har oppstart etter at skipet har fått installert scrubber i fjerde kvartal. Timecharteren har en basisrate på 30.000 dollar per dag, men all inntjening opp til 37.500 dollar per dag går til DHT. Inntjening utover dette vil deles med motparten. Under kvartalspresentasjonen forrige uke sa Svein Moxnes Harfjeld, som er en av to CEOs i rederiet, at de ville se en økning i tankratene før de inngikk en periodekontrakt.Den siste uken har imidlertid ratene fått fart på seg, med inntjening på rundt 30.000 dollar dagen i spotmarkedet for VLCCer. Ifølge Fearnley Securities ligger ettårig timecharter på en moderne VLCC nå på 38.000 dollar per dag.