Tønseth tilbake fra ferie med åtte kjøpsanbefalinger

Tore Tønseth er fortsatt positiv til sektoren, og mener det fundamentale ser sterkere ut enn før sommeren.

- Fellesferien i Norge er over og her er «key takeaways» fra de siste ukene. Konklusjonen vår er at til tross for de lave spotprisene i det siste - og potensiell nedside i Q3, forblir vi positive til sektoren, sier Tore Tønseth, analytiker i Sparebank 1 Markets.Tønseth er tilbake fra feriemodus og i sin siste oppdatering skriver han at aksjemarkedet allerede har priset inn de lave spotprisene, og mener at det fundamentale ser enda sterkere ut nå enn før sommeren.- Den globale tilbudssituasjonen er strammere nå enn da vi entret sommeren. Et høyt antall av behandlinger i Norge indikerer en utfordrende høst, og situasjonen i Chile er også krevende. Noe kortsiktig risiko relatert til estimater, mener analytikeren.Tønseth ser en nedsiderisiko i dagens laksepris på over 4 kroner/kg i forhold til nåværende konsensus i tredje kvartal, og ser en laksepris på 55 kroner/kg mot konsensus på 59-60 kroner/kg.- Dette tilsvarer 16-20 prosent på EBIT for den gjennomsnittlige oppdretteren, men aksjemarkedet er hovedsakelig drevet av terminmarkedet - ikke etterslepende estimater.Tønseth ser en marginal justering i estimatene for 2019, mens 2020 er nær uendret. Av oppdretterne har Sparebank 1 Markets kjøpsanbefaling på Mowi (kursmål 230), Lerøy (72) og SalMar (450), i tillegg til Grieg Seafood (140) og Norway Royal Salmoon (235). Det til tross for at Mowi og Grief Seafood har steget godt over 20 prosent hittil i år. Bakkafrost-aksjen anbefaler han å kvitte seg med, mens han har en nøytral anbefaling på Scottish Salmon Company. Ellers innen sjømat er Austevoll Seafood, Akva Group og NTS alle tre kjøpskandidater, står det i oppdateringen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også