Trump: - Powell skuffet oss, som vanlig

Trump var raskt ute på Twitter for å kommentere gårsdagens viktigste begivenhet; rentedommen i USA.

Federal Reserve valgte å kutte den amerikanske styringsrenten med 25 basispunkter til 2,00-2,25 prosent.Usikkerhet rundt handelskrigen, svakere internasjonale data og lavere inflasjon gjorde at banken tar en "mid-cycle adjustment" på renta.- En ny syklus med rentekutt er ikke det vi ser for oss. Det er ikke vårt perspektiv, sa sentralbanksjefen. Han kan dermed ha antydet at nye rentekutt i høst ikke er risset i stein. Markedet tolket dette "hawkish".Feds foretrukne inflasjonsmål, core personal consumption expenditures (kjerne-PCE), har kommet inn på 1,5 og 1,6 prosent år-over-år for henholdsvis mai og juni. Sentralbanken styrer etter et inflasjonsmål på 2,0 prosent.Hva gjelder sentralbankens balanse, ble det besluttet at reduksjonen vil ende 1. august. Tidligere har Fed kommunisert at balansereduksjonen skal ta slutt 1. oktober.Ifølge CNBC ønsket president Donald Trump et kutt på 50 basispunkter for å gi enda mer fart i amerikansk økonomi.«Det markedet ønsket å høre fra Jay Powell og Federal Reserve var at dette var starten på en lang og aggressiv kuttsykel som vil holde holde tritt med Kina, EU og andre land rundt om i verden», het det fra Trump på Twitter onsdag kveld.Selv om presidenten, for han, på sedvanlig vis slaktet sentralbanksjefen, hadde han allikevel en noe pragmatisk tone i sitt budskap.«Powell skuffet oss som vanlig, men han valgte iallefall å stoppe de kvantitative tilstramningene (QT), som ikke skulle ha vært iverksatt i første om gang - ingen inflasjon. Vi kommer til å vinne uansett, men jeg får ikke mye hjelp fra Federal Reserve, det skal være sikkert», avsluttet Trump via sin Twitter-konto.