Tunaal: Disse aksjene kan få seg en smell

Handelsuroen kan eskalere ytterligere, mener seniorporteføljeforvalter Kristian Tunaal i Alfred Berg Asset Management.

Selskaper med stor eksponering mot global handel, som Norsk Hydro, Yara, Elkem, og Rec, faller mellom 3,7 og 5,3 prosent på Oslo Børs.Seniorporteføljeforvalter Kristian Tunaal i Alfred Berg Asset Management sier ifølge TDN Direkt at tariffene øker usikkerheten litt, men at det er et marginalt spørsmål for amerikansk økonomi.- Man skal huske på at for USA så er handelen med Kina en forsvinnende liten del av totaløkonomien. For kineserne er dette sannsynligvis viktigere, sier han til nyhetsbyrået. Kan eskalere ytterligereTunaal sier at man går i retning at handelsuroen kan eskalere ytterligere, og at man må regne med at Kina kommer med et eller annet mottiltak.- Hver gang det kommer en nyhet eller tweet, så ser vi at børsene reagerer umiddelbart over alt - inkludert Oslo Børs. Ser vi på de økonomiske statistikkene, har de holdt seg relativt bra. Kortsiktig utvikling på børsene påvirkes av sentimentet, mens langsiktig utvikling på børsene påvirkes mer av fundamentale forhold, påpeker Tunaal.Seniorporteføljeforvalteren peker ifølge TDN Direkt på selskaper utsatt for internasjonale konjunkturer og sykliske aksjer, som for eksempel Hydro, som de aksjene som er mest eksponert for handelsuroen.- Shipping-aksjer kan også få seg en smell på dette, mens de som blir forholdsvis mindre rammet er de som blir eksponert mot innenlands økonomi, sier han. - En god investeringTunaal trekker ifølge nyhetsbyrået frem at svenske eiendomsaksjer er en god investering, og mener dette gjelder Norge også, men at det ikke er så mange norske eiendomsaksjer å handle i.