- Veksten i verdensøkonomien ser ut til å svekkes

DNB Markets-økonom Kyrre Aamdal oppdaterer.

Det ser ikke ut til at Kina er rammet særlig hardt av handelskrigen. I alle fall ifølge nattens kinesiske handelstall», skriver Kyrre Aamdal i morgenrapporten til DNB Markets.I juli var eksporten 3,3 prosent høyere enn i juli i fjor. Ifølge Bloomberg var det ventet en nedgang på 1 prosent, etter at årsveksten i juni var - 1,3 prosent. «Men importbildet er ikke like sterkt. I juli falt importen med 5,6 prosent over året. Det var riktignok bedre enn ventet og mindre nedgang enn i juni, men reflekterer at den innenlandske veksten er svekket», heter det fra Aamdal. Les også: Dette løfter børsene i AsiaSvekkes i høstDet er også ifølge seniorøkonomen verdt å merke seg at eksporttallene kan reflektere at for eksempel amerikanske importører har fryktet økninger i tollsatsene, og dermed økt kjøpene av kinesiske varer før satsene økes. «Nå er det varslet økte tollsatser i USA på kinesisk import og veksten i verdensøkonomien ser ut til å svekkes. Det peker mot at den kinesiske eksporten kan bli svekket utover høsten», mener Aamdal. Over 7 blankDen kinesiske yuan-kursen har fått mye oppmerksomhet i det siste. I natt satte den kinesiske sentralbanken den daglige fixing-kursen til 7,0039 USDCNY, over syv blank for første gang siden 2008, ifølge seniorøkonomen. «Det førte likevel til en liten nedgang i markedskursene for USDCNY ettersom det var ventet at sentralbanken ville fastsette en enda lavere verdi for yuanen. Kursfastsettelsen ble av mange kommentatorer sett på som et tiltak for å dempe frykten for videre svekkelse av yuanen», skriver Aamdal i rapporten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også