Warren Buffett selger aksjer med begge hender

Berkshire Hathaway nettosolgte over én milliard dollar med aksjer i andre kvartal.

Investorlegenden Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway nettosolgte aksjer for mer enn én milliard dollar i andre kvartal.«Orakelet fra Omaha» har ikke vært en like stor nettoselger siden 2017, ifølge Bloomberg.Warrent Buffett og hans partner i en mannsalder, Charlie Munger, sliter med å finne attraktive investeringscase på dagens prisnivåer.Berkshires cashbeholdning utgjør nå rekordhøyere 122 milliarder dollar (tilsvarende knappe 1.100 milliarder kroner), noe som er en implikasjon av at investeringsselskapet ikke har gjort en større transaksjon på flere år.Buffett og Munger er kjent for å ha en imponerende tålmodighet når andre sliter med å sitte utenfor et stigende marked.Tilbakekjøpene av egne aksjer falt til om lag 400 millioner dollar i kvartalet, mot 1,7 milliarder dollar i første kvartal.Berkshires A-aksje avsluttet forrige uke på 306.000,00 dollar og en børsverdi på knappe 500 milliarder dollar, tilsvarende 4.460 milliarder kroner.Til sammenligning er børsverdien av alle aksjene på Oslo Børs nå knappe 2.500 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også