Yara-konkurrent stuper på børs

The Mosaic Company skuffet i andre kvartal.

Den største amerikanske produsenten av fosfatgjødsel, The Mosaic Company, faller kraftig på Wall Street tirsdag. Aksjen er i skrivende stund ned hele 13,37 prosent.Det skjer etter at selskapet la frem tall for årets andre kvartal.Selskapet fikk et justert resultat per aksje på 0,12 dollar i kvartalet, mot ventet 0,29 dollar, ifølge Bloomberg.Inntektene beløp seg til 2,18 milliarder dollar i kvartalet, mot 2,21 milliarder dollar samme periode året før. Her var det ventet 2,31 milliarder dollar.I rapporten opplyser selskapet at det våte været i Midtvesten i USA har hatt en negativ innvirkning på salgsmengdene i Nord-Amerika og fosfatmarginer. Disse samme faktorene har drevet kornprisene høyere og gir betydelige muligheter høsten 2019 og utover, ifølge Mosaic.Samtidig nedjusterer selskapet guidingen for 2019, og venter nå et resultat per aksje for helåret på 1,10-1,50 dollar, mot tidligere ventet 1,50-2,00 dollar.Ifølge Bloomberg har 13 av 20 analytikere kjøpsanbefaling på Mosaic-aksjen. Det gjennomsnittlige kursmålet er på 32,05 dollar, som gir en oppside på rundt 58 prosent. Det kan imidlertid tenkes at kursmålene vil nedjusteres noe etter dagens skuffende rapport.