HØYT OG FRITT: Alexander Sunde får sin kjempeleilighet i nest øverste etasje i bygget midt på bildet. Foto: NTB Scanpix/Cornelius Poppe

Sunde junior dobler på Tjuvholmen

BOLIG: Olav Nils Sunde er kongen av Tjuvholmen. Men sønnen Alexander har nå kjøpt to leiligheter for totalt 70 millioner kroner. Leilighetene ved Oslos sjøfront skal slås sammen til én stor.

(Denne artikkelen ble først publisert 15. mai 2019)

Color Line-arving Alexander Sunde (35) er i ferd med å etablere en kjempeleilighet ytterst på Tjuvholmen. Det gjør han ved å slå sammen to leiligheter i nabobygget til pappa Olav Nils (66).

Det er kjent at Sunde junior i vinter kjøpte leiligheten til ekteparet Dan og Dora Azouri for en prislapp på 53 millioner kroner.

Det som ikke er kjent er at Sunde i tillegg kjøpte ekteparets utleieleilighet som ligger vegg i vegg, og som nå kommer til å bli innlemmet i hovedleiligheten.

70 millioner før ombygging

GOD PLASS: Alexander Sunde slår sammen to leiligheter på Tjuvholmen, og får over 300 kvadratmeter å boltre seg på. Foto: Bård Gudim

Alexander Sunde har foreløpig ikke fått hjemmelen på utleieleiligheten, men det er blitt tinglyst en urådighetserklæring på 17 millioner kroner av samme megler som i vinter bisto med salget av hovedleiligheten til Sunde, Odd Kalsnes.

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier Kalsnes til ­Finansavisen.

Fra andre kilder får imidlertid Finansavisen opplyst at det er Sunde som er kjøper også av denne leiligheten, og at denne nå skal slås sammen med hovedleiligheten.

Det gir en samlet prislapp på 70 millioner kroner for den nye kjempeleiligheten. På toppen kommer kostnadene til ombygging og oppussing.

Topp 10 på Tjuvholmen

Leilighetene har adresse Kavringen brygge 3, og ligger i sjette etasje. Hovedleiligheten er på 213 kvadratmeter, mens den tilstøtende leiligheten er på 90 kvadratmeter. Samlet får Sunde junior altså 303 kvadratmeter å boltre seg på.

Sunde junior får dermed en av Tjuvholmens aller største leiligheter – trolig er det kun fem–seks leiligheter som er større.

Dog blir den bare en fjerdedel av pappa Olav Nils’ leilighet på hele 1.200 kvadratmeter, som i sin tid hadde en prislapp på 236 millioner kroner.

Ekteparet som nå casher inn de 70 millionene, har fra tidligere gjort god butikk på utvikling og import av hurtigmat til serveringssteder og storkiosker gjennom selskapet Danora.

Selger for 35 millioner

Alexander Sunde toget inn på Tjuvholmen i 2013 da han kjøpte en leilighet til 30 millioner kroner i samme bygg som faren. Denne leiligheten har han nå lagt ut for salg – også det gjennom Odd Kalsnes.

Noen stor gevinst ligger det ikke an til her. Leiligheten, som er på 168 kvadratmeter har en prislapp på 35 millioner kroner.

Alexander Sunde tok over som sjef i familieselskapet O. N. Sunde i slutten av 2015. Selskapet er heleiet av pappa Olav Nils, og kontrollerer både Color Group, handelskjedene Gresvig og Voice samt isoporvirksomheten Sunpor og andre investeringer innen shipping og eiendom.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også