<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Norges mest volatile boligmarked

1,8 prosent fall på én måned «er ikke noe å lage store overskrifter av».

    Publisert 3. okt. 2019 kl. 14.18
    Oppdatert 3. okt. 2019 klokken 14.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    NORGES MEST VOLATILE: Boligmarked er Bergen, ifølge Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer. Foto: NTB scanpix

    I et boligmarked der høsteffekten slo inn i september, falt Oslo-prisene 1,1 prosent.

    På dagens presentasjon av boligprisstatistikken signaliserte Eiendom Norge-direktør Christian V. Dreyer et prisfall på ytterligere 0,5 prosent frem mot årsskiftet.

    Det vil likevel gi en boligprisoppgang på 5,0 prosent for 2019, noe som er i rute med Eiendom Norges egne Oslo-prognoser.

    – Verdt å merke seg med Oslo-prisene er at de ennå ikke har tatt igjen pristoppen fra februar 2017. To og et halvt år etter er vi fortsatt lavere i nominelle priser, og tar vi med inflasjon og lønnsvekst i samme periode er boligprisene vesentlig lavere der vi ligger i dag, uttalte Dreyer.

    – Norges mest volatile

    Bergen karakteriserte han som det mest volatile boligmarkedet i Norge. 

    – 1,8 prosent fall på en enkeltmåned er mye, men det er ikke noe å lage store overskrifter av.  Bergen-prisene har steget 11 prosent de siste fem årene, og det er som moderat vekst å regne. Tilbudet var høyt i 1. halvår, men vi har sett et trendskifte i det siste, med vesentlig færre boliger til salgs nå enn i samme periode i fjor, fortalte Eiendom Norge-direktøren.