+ mer
TAR GEVINST: Kjetil Jansrud går for en kvadratmeterpris på 146.000 kroner rett ved Akerselva. I så fall har han tjent 60 prosent på fem år. Foto: NTB Scanpix

Jansrud jakter milliongevinst

Kjetil Jansrud sikter seg mot nesten 150.000 kroner kvadratmeteren for en leilighet ved Akerselva.

Kjetil Jansruds hjerte ligger bom fast i Kvitfjell, men Waldemars Hage vegg i vegg med Akerselva rett ved Alexander Kiellands plass er ikke så verst det heller. Nå forsøker fartsfantomet å cashe inn en gevinst på 3,5 millioner kroner.

Jansrud krever 9,5 millioner kroner for den 65 kvadratmeter store toppleiligheten i Waldemars Hage 1 i Oslo. Prislappen gir en kvadratmeterpris på skyhøye 146.000 kroner.

Når det skal sies er leiligheten strøken med gigantisk takterrasse, helt privat.

60 kvm terrasse

Jansrud kjøpte leiligheten for 6 millioner kroner tilbake i 2014. Etter sigende skal han ha gitt megler beskjed om at han ville ha leiligheten uansett hva andre måtte ønske å by. Dengang var prisantydningen 5,5 millioner kroner, slik at Jansrud gikk en halv million kroner over.

Nå har Jansrud lagt ut leiligheten med prislappen på 9,5 millioner kroner gjennom eiendomsmeglerselskapet Sem & Johnsen.

Leiligheten ble bygget i 2005 og rager høyt over bakken der den ligger i 11. etasje, og Jansrud har selvfølgelig kunnet nyte godt av heis på veien hjem fra trening.

Høydeskrekk er neppe årsaken til at Jansrud selger. Størrelsen på 65 kvadratmeter er en mer sannsynlig årsak selv om takterrassen nær dobler arealet sommerstid.

Verdenscup på terrasse-TV

Den som overtar leiligheten etter Jansrud får med utekjøkken med grillanlegg, integrert Hi-Fi-anlegg og til og med ute-TV. Jansrud har også kunnet nyte balkonger i hver ende av leiligheten.

Da Jansrud kjøpte leiligheten for fem år siden, snappet han den kun få dager etter at den ble lagt ut for salg. Det kan skje igjen, og Jansrud kan se frem til en hektisk helg med både visninger i Waldemars Hage samtidig som han følger alpinkameratene fra verdenscupåpningen i Sölden på TV på terrassen hjemme.

Jansrud uttalte nylig til Aftenposten at årets mål er å vinne verdenscupen i super G samt å sette fartsrekord ned Kvitfjell, hvilket kanskje er like lønnsomt som å eie en middels stor Oslo-leilighet i fem år.

Premium
Nyheter
Bolig