Pokerspiller dro villa 5 mill. over prisantydning

Eiendomsmegler Karin Bruteig ble slått fullstendig i bakken over betalingsviljen for en sliten herskapsvilla på Oslo vest.

STORSLAGENT: Boligen fra 1970-tallet på Ullern i Oslo har over 400 kvadratmeter bolig og nær 3 mål tomt. Dette satte kjøperne større pris på enn Krogsveen. Foto: Krogsveen
Bolig

Store, dyre og uoppussede gamle villaeiendommer er ofte tungsolgte. Men 27-millionersvillaen på Oslo vest banket prisantydningen med hele 20 prosent.

Krogsveen-megler Karin Bruteig mente nemlig 27 millioner var riktig pris på villaen. Det mente ikke interessentene som kappet om å få kjøpe eiendommen på Ullern i Oslo. De ga seg ikke før prisen hadde nådd 32 millioner kroner – 5 millioner mer enn megleren priset den til.

Bruteig har markert seg som pokerspiller og var tidligere profesjonell pokerspiller.

Hun har i mange år vært aktiv i pokermiljøet og har vært blant de mest profilerte spillerne de seneste årene. I forrige måned vant hun NM-gull i poker i dameklassen. Det er dog ukjent hvorvidt hun brukte pokeregenskapene på å dra opp prisen på Ullern-villaen.

POKERFJES: Karin Bruteig har utmerket seg som pokerspiller på privaten. Kanskje var det det som fikk kjøperne til å betale langt mer enn det hennes statistikk tilsa at Ullern-boligen var verdt. Foto: Krogsveen

«Historisk» fra 1970

Eiendommen det handler om er en prakteiendom – tilsynelatende fra århundreskiftet, men i realiteten bygget i 1970. Til gjengjeld fremstår det som om lite eller ingenting er gjort siden byggetidspunktet, og megler underslo heller ikke behovet for rehabilitering.

Portnerboligen derimot, for det er egen portnerbolig på eiendommen, fremstår med en langt høyere standard enn hovedhuset. Eiendommen omfatter også dobbelgarasje. Sammen danner de tre byggene et tun på 658 kvadratmeter hvorav 418 kvadrat var primærrom på en tomt på hele 2,8 mål.

Hoffsjef Løvenskiolds vei 38 <strong>Foto: Krogsveen</strong> (1 / 8)

– Priset i tråd med statistikk

– Det er en unik eiendom som er det var utfordrende å sette en pris på. Det var noen som veldig gjerne ville ha den, sier eiendomsmegler Karin Bruteig i Krogsveen.

– Priset du den for lavt?

– Det er alltid et spørsmål man kan stille seg. Når den går så mye over prisantydningen kan man jo si det, men vi priset den i tråd med statistikk og lignende eiendommer. Men så var det noen som var villig til å betale mer, sier Bruteig.

Hun røper at kjøper var en privatperson. Prisen er med andre ord ikke motivert av utbygging at eiendommen - med mindre det lar seg gjøre å skille ut deler av tomten og at kjøperen videreselger til utbygger.

Mange ballsaler

Bruteig beskriver eiendommen som skjermet og med fin beliggenhet. Dog er det hevet over tvil at eiendommen ikke har vært holdt i en stand som reflekterer verdien på eiendommen. Det gjelder invendig så vel som utvendig.

– Hageanlegget er fint, men kan bli enda bedre samtidig som tomten er solrik og det er utsikt fra deler av tomten, sier hun.

– Ofte er slike eiendommer veldig gamle, men her er bygningene nyere samtidig som de har gammel sjarm.

Eiendommen går over tre etasjer og har hele syv soverom, bibliotek, stor hall og særdeles store stuer – mer lignende ballsaler med ildsteder. I tillegg til de to store stuene i hovedetasjen er det også to like store stuer i underetasjen.