Anders Onarheim selger Vestre Haslum gård i Bærum

Investor og tidligere meglertopp Anders Onarheim har lagt ut Vestre Haslum gård for salg. Gårdsvillaen har steget fra 5 til 35 millioner siden Onarheim kjøpte.

VERDIHOPP: Forretningsmannen Andes Onarheim kjøpte Vestre Haslum gård for 5,2 millioner kroner. Nå vil han selge for 35 millioner. Foto: Privatmegleren/Zovenfra
Bolig

Et lite stykke norsk historie forsøkes nå solgt på Haslum i Bærum. Eier er Anders Onarheim, styreleder i North Energy og tidligere sjef i meglerhuset Carnegie.

Onarheim betalte 5,225 millioner kroner for Vestre Haslum gård da han kjøpte eiendommen i 1995. Nå vil han selge for 35 millioner kroner og lokker med en god dose Norgeshistorie.

HISTORIE TIL SALGS: Anders Onarheim har pyntet prospektet med en solid dose norsk historie. Foto: Ivan Kverme

– Jeg har kjøpt et sted i Oslo etter å ha bodd i Bærum i 25 år. Barna er blitt store, og vi flytter inn til byen, sier Anders Onarheim.

Eiendommen er på nøkterne 5,6 mål, mens boligen er på 513 kvadratmeter med interiør av det ærverdige slaget.

Eiendomsmegler Fredrik Michaelsen i Privatmegleren har erfart seg frem til en pris på 35 millioner kroner, hvilket tilfeldigvis er identisk med det Eiendomsverdis prisindeks ender på med utgangspunkt i kjøpsprisen på 5,225 millioner.

Vestre Haslum gård, Anders Onarheim vil selge for 35 millioner (1 / 8)

Måtte huse kirkesangeren

– Prisen er vanskelig å si hva blir, men jeg baserer meg på hva markedet sier. Det er en flott eiendom. Hadde den ligget på Bygdøy så ville prisen vært 80 millioner, sier Onarheim.

Vestre Haslum gård oppsto da Haslum gård rundt år 1700 ble delt i Østre og Vestre Haslum. Brukene var på 1700-tallet et dragonkvarter med plikt til å holde rytter og hest for kavaleriet. Senere er det pålagt eierne av gården å huse geistlige embetsmenn samt kirkesangeren når han var i Haslum kirke. Derav fulgte at hestene deres skulle gis stallrom.

Sent på 1800-tallet var gården også telefonsentral, og i en kort periode til og med rikstelefonstasjon.

På 1900-tallet ble det imidlertid utparsellert store mengder «billige småtomter» på 1-2 mål slik at det nå kun gjenstår drøye fem mål av gården.

Store tap etter konkurs

Eiendommen består av gårdsvilla som er bygget i 1861 samt et garasjeanlegg fra 1989 med tre garasjerom og en 3-roms leilighet. Hovedhuset har tre stuer på rekke og rad og seks soverom fordelt på tre etasjer.

– Vi har bare hatt eiendommen ute siden fredag, men har hatt god interesse så langt, sier eiendomsmegler Fredrik Michaelsen i Privatmegleren.

Anders Onarheim jobber selv som investor gjennom sitt Ab Investment der han ved utgangen av fjoråret hadde en egenkapital på 35 millioner. Det var en solid nedgang fra året før etter at én av Onarheims investeringer, butikkjeden Enklere Liv, endte i konkurs i fjor.

Konkursen medførte at Ab Investment gikk på sitt dårligste år noensinne med et underskudd på 14,6 millioner kroner.

Magnus Barfots gate 11, Anders Onarheim kjøpte byvilla (1 / 9)

Kjøpte byvilla på Skarpsno

Onarheim røper at han har kjøpt en byvilla på Skarpsno uten å ville gå mer detaljert til verks.

Etter det Finansavisen kjenner til har Onarheim kjøpt et rekkehus i Magnus Barfots gate 11. Dette ble lagt ut for salg i vår for 25,9 millioner kroner etter å ha blitt kuttet hele to ganger. Første pris var 28,5 millioner.

Hvor mye Onarheim har betalt er ukjent. 

Byvillaen ble pusset opp av Ståle Elstad for tre-fire år siden og fremstår med 241 eksklusive kvadratmetre.

anders onarheim
vestre haslum gård
privatmegleren
carnegie
north energy
Nyheter
Bolig