Privatmegleren kaprer Sædberg i Kristiansand

Privatmegleren-sjef Grethe Meier har sjarmert en av Norges mest tradisjonsrike eiendomsmeglere. Nå skrur Gustav Sædberg opp Privatmegleren-skilt i Kristiansand.

SOMMER OG SJØLUKSUS: Adm. direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, vil ta et kraftig innhugg i sjøhyttemarkedet på Sørlandet når kjeden nå innlemmer Meglerhuset Sædberg. Foto: Iván Kverme
Bolig

– Vi blir en veldig dominerende aktør i Kristiansand-regionen, med 14 ansatte som sitter sammen med Nordea der også Gjensidige sitter, så det blir et stort finanshus, sier adm. direktør Grethe Meier i Privatmegleren.

Hun har klart å overtale Gustav Sædberg til å skru ned Sædberg-skiltene for å sette opp mørkeblå Privatmegleren-skilt.

I to generasjoner har Sædberg drevet for seg selv.

– Da er vi veldig stolte over at de kommer til oss, sier Meier.

IKKE ALENE LENGER: To generasjoner alene fikk være nok, tenkte Gustav Sædberg, som nå slår seg sammen med Sørlandsmeglerne og danner Privatmeglerens nye, slagkraftige meglerforretning helt syd i Norge. Foto: Jacob Trumpy

Omsetter 30 mill.

Privatmegleren er allerede representert i sørlandsbyen gjennom Sørlandsmeglerne, der Svein og Sindre Lian står bak. Nå slår de pjaltene sammen med Sædbergs slik at hver av familiene blir 50 prosents eiere i den nye virksomheten, som har fått navnet Privatmegleren Sædberg & Lian.

Det er vanskelig å drive alene uten å være en del av en kjede. Vi ser at flere søker seg sammen fordi det er lettere å drive lønnsomt fra et stort kontor
Grethe Meier

– Det var vi som tok initiativ til dette. Det har vært en rask prosess, sier Meier.

Selskapet får totalt 14 ansatte og en årlig omsetning på 30 millioner kroner.

– Vi kommer til å få hele produktspekteret. Gustav Sædberg selger mye fritidseiendom, Inger Sædberg har tvangssalg, mens Lian er sterke på nybygg, bruktboliger og fjellhytter, sier Meier.

– Flere går sammen

Selv om den nye enheten blir stor, mener Meier de ikke vil få en konkurransehemmende størrelse.

– Vi får en markedsandel på mellom 15 og 20 prosent i regionen rundt Kristiansand.

Hun fremhever at lønnsomhetshensyn ligger til grunn for sammenslåingen av de to meglerne.

– Det er vanskelig å drive alene uten å være en del av en kjede. Vi ser at flere søker seg sammen fordi det er lettere å drive lønnsomt fra et stort kontor, sier hun.