– Interessen vil alltid være stor når slike større eiendommer kommer for salg

Eiendommen ble sist omsatt i 2002 for 3,75 millioner kroner.

STOR INTERESSE: Nylig gikk eneboligen i John Colletts allé på Berg i Oslo 2,2 millioner kroner over prisantydningen på 28 millioner kroner. Foto: Nordvik Ullevål
Bolig

– Denne flotte eiendommen ligger i et av de mest populære områdene i denne delen av Oslo, og interessen vil alltid være stor når slike større eiendommer kommer for salg, kommenterer Axel Pettersen i Nordvik Ullevål til Finansavisen.

Han hadde cirka 75 henvendelser fra potensielle interessenter, og visningene ble ifølge megler meget godt besøkt. Det endte til slutt med budkrig mellom to interessenter.

2,2 mill. over

Nylig gikk eneboligen i John Colletts allé på Berg i Oslo 2,2 millioner kroner over prisantydningen på 28 millioner kroner. Kvadratmeterprisen beløp seg til 149.504 kroner, godt over gjennomsnittlig kvadratmeterpris i området på 81.757 kroner.

Prisendring i området seneste år ligger på tre prosent, og gjennomsnittlig salgstid er 25 dager.

Eiendommen, med et primærareal på 202 kvadratmeter og en tomt på 1,6 mål, ble sist omsatt i 2002 for 3,75 millioner kroner. 

Foto: Nordvik Ullevål

Normal høstmåned

Markedssituasjonen akkurat nå kan ifølge Pettersen i Nordvik beskrives som en normal høstmåned, og oppleves å være stabil og forutsigbar – både for kjøpere og selgere.

– Dette gjør, at boligkjøperne får bedre tid til å vurdere sin nye drømmebolig, og at de kan ta gode beslutninger. Akkurat slik det skal og bør være, sier han.

– Boligene vi har i markedet blir solgt, som følge av god markedsføring, styling, og godt meglerhåndverk. Dette vil jeg fremheve som svært viktig i dagens marked, sier megleren, som opplyser om bra flyt og gode besøkstall på visningene generelt.

– Det er fortsatt slik, at når de rette boligene dukker opp, vil det alltid være ekstra mange kjøpere som melder sin interesse, avslutter Pettersen.

Foto: Nordvik Ullevål

Flat prisutvikling

Boligprisene sank med 0,8 prosent nominelt i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i oktober. Vi venter at boligprisene, som normalt for årets siste kvartal, vil falle de neste månedene, kommenterte administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i begynnelsen av november, da boligprisstatistikken ble offentliggjort.

I oktober ble det solgt 9.184 boliger i Norge, noe som er 1,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,4 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.