Selger oppussingsobjekt til 154.000 pr. kvadratmeter

Sem & Johnsen-megler Ada Kjenner har gått ut med skyhøye 16 millioner for et oppussingsobjekt på 104 kvadratmeter. Men avviser ikke at hun kan ha bommet.

GRØNN OASE: Den gamle driftsbygningen midt på bildet er nå en tomannsbolig. Men er idyllen verdt 154.000 kroner pr. kvadratmeter som oppussingsobjekt? Foto: Google
Bolig

– Det blir opp til markedet å avgjøre om prisen er riktig. Vi er ydmyke i forhold til om vår vurdering er korrekt eller ikke, sier Sem & Johnsen-megler Ada Kjenner til Finansavisen.

Hun har nettopp lagt ut en tomannsbolig i Nobels gate 3 A på Skarpsno i Oslo. På meglerspråk en liten grønn oase midt inne i et hav av bygårder. Et par lange steinkast fra E18 langs Frognerstranda.

Boligen ble sist omsatt i 2004  da for 4 millioner kroner.

På 16 år skal den ha firedoblet seg i verdi, hvis selger og megler får rett. Det til tross for at boligen trolig fremstår som et oppussingsobjekt for dem som eventuelt blar opp 16 millioner.

Trenger oppgradering

Det legges i prospektet ikke skjul at boligen har behov for oppgradering.

– Jeg regner med at de som kjøper vil modernisere og åpne opp mellom kjøkken og spisestue, sier Ada Kjenner.

Den stive prisen kan ha sammenheng med at eiendommen er en halvpart av en tomannsbolig med tilhørende hage. Dertil legges det vekt på barnevennlighet, sol og parkering på tomten.

Vi tror prisen var noe lav da den ble solgt sist
Ada Kjenner, Sem & Johnsen Eiendomsmegling

Opprinnelig var bygget driftsbygningen til løkken Nøisomhed. Nå består tomannsboligen av kjøkken, spisestue og stue med utgang til uteplass samt tre soverom og et bad i andre etasje.

Kvadratmeterpris er upresist

Normalt skulle imidlertid ikke det tilsi en pris på 16 millioner kroner eller nær 154.000 pr. kvadratmeter, men Kjenner er uenig.

– Kvadratmeterpris er en upresis og lite egnet sammenligningsmetode når det kommer til ene- og tomannsboliger og rekkehus. Bakgrunnen er at denne typen boliger har store avvik i kvaliteter som kvadratmeterprisen ikke tar høyde for, som hage, gårdsplass, parkering, sier hun.

Firedoblingen i verdi siden 2004 er også klart i overkant av stigningen i boligmarkedet.

– Lav pris sist

– Når det kommer til verdiutvikling siden sist salg, er det to forhold som spiller inn: Det ene er at det er svært lenge siden sist salg, og at et lite avvik i salgspris får stort utslag over en så lang tidsperiode. Vi tror prisen var noe lav da den ble solgt sist. Det andre er at attraktiviteten til denne typen boliger varierer noe. Vi opplever at etterspørselen etter unike objekter som kan tilby kvaliteter som her er stor, og at det for tiden er svært god betalingsvilje for disse.

– Når det er sagt, disse objektene vanskelig å prise fordi det er lite sammenligningsgrunnlag og en stor del av verdien er basert på ikke kvantifiserbare kvaliteter.

bolig
frogner
boligpriser
Nyheter
Bolig