Kolberg-familien har brukt 140 millioner på tre naboeiendommer på Nesøya

Kolberg-familien betaler 34 millioner for Finn Sandmæls gamle villa på Nesøya. Nå har familien kjøpt tre strandeiendommer på rad og trolig brukt 140 millioner.

KOLBERG-ØYA: Kristian Kolberg bygget sin eiendom i nedre bildekant etter å ha kjøpt eiendommen for 35 millioner. I tillegg kjøpte han nabotomtene. Nå er Sandmæl-villaen i øvre bildekant også kjøpt. Foto: 1881.no

Nesøya nådde toppen på 1990-tallet da Finn Sandmæl-villaer spratt opp som paddehatter. Den ene med flere piper og karnapper enn den andre. Siden har Sandmæl-villaene vært stadig tyngre å selge.

Men nå har Kolberg-familien grepet muligheten og kuppet nok en naboeiendom. Prislappen var 40 millioner. Kolbergene fikk den for 34 millioner, etter at den hadde ligget åtte måneder usolgt i markedet.

PÅ KJØPERN: Kristian Kolberg bygget en av Nesøyas flotteste boliger i Sundveien 1 før han kjøpte Sundveien 2 og 3. Nå har han også kjøpt Sundveien 5.

Fire store eiendommer

Kolberg Motors står som ny eier av Sundveien 5 på Nesøya i Asker. Selskapet står også som eier av Sundveien 1, som Kristian Kolberg kjøpte tilbake i 2007 for 35 millioner kroner. Han jevnet eiendommen med jorden og bygget opp et moderne luksuspalass på 428 kvadratmeter, gjestehus på 154 kvadratmeter samt svømmebasseng og brygge.

Omtrent samtidig grov han frem nye 45 millioner kroner og kjøpte Sundveien 2 og 3 for 45 millioner kroner.

Nå har selskapet kjøpt Sundveien 5, huset Finn Sandmæl bygget i 1975, men som han solgte til Anne Cecilie Scharning i 2015 for 25 millioner. Scharning la på saftige 15 millioner for bryderiet å bebo villaen i fem år, men måtte ta til takke med en verdistigning på ni millioner kroner.

Firmabolig

Hvem som skal bebo boligen, er ukjent. Broren Thomas, som også er en del av Kolberg-imperiet, har i mange år vært interessert i en Nesøya-eiendom i første rekke ettersom hans eiendom i Østre vei 22 har én rekke foran. Denne eiendommen står imidlertid oppført på ham personlig, mens alle Kolberg-eiendommene i Sundveien, inkludert bror Kristians, står på firmaet.

GLAD I VANNET: Thomas Kolberg eier en eiendom i andre rekke mot sjøen lenger ut på Nesøya, men har lenge ønsket seg ett hakk nærmere sjøen. Foto: Are Haram

Hvis man legger sammen alle salgene pluss byggekost på Kristian Kolbergs bolig, har familien trolig brukt over 140 millioner i Sundveien alene.

I tillegg kommer Thomas Kolbergs villa i Østre vei og familiens store eiendom i Odden 19.

– Vanskelig å prise

Megler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik er ikke misfornøyd, selv om prislappen ikke ble helt slik selger håpet.

– Dette markedet er vanskeligere å prise. Du skal ha bra timing og finne rett kjøper til rett tid, sier han til Finansavisen.

– Føler du at eiendommer på Nesøya er vanskelig å selge?

– Det er ikke alltid at mange folk står klar til å betale 40 millioner kroner. Det er ofte slik at enten blir slike eiendommer kuppet med én gang, eller så tar det lang tid.

Eiendommen har lang strandlinje og er på hele 4,2 mål med brostensbelagt gårdsplass med varmekabler samt dobbelgarasje. Sommerstid titter kveldssolen også inn ettersom strandlinjen ligger mot nordvest.