Jeff Bezos kjøper eiendom til 1,5 milliarder kroner

Jeff Bezos, gründer og konsernsjef i Amazon, og verdens rikeste person, blar opp for ny bolig.

VERDENS RIKESTE: Jeff Bezos, konsernsjef i Amazon Foto: NTB Scanpix

Wall Street Journal skriver at Bezos kjøper Warner Estate-eiendommen, som ligger i Beverly Hills, av mediemogulen David Geffen og viser til kilder som har kjennskap til transaksjonen. Tomten er på over 36.000 kvadratmeter, skriver avisen.

Prisen på eiendommen skal være 165 millioner dollar, som tilsvarer 1,53 milliarder norske kroner. Det skal være ny rekord for Los Angeles-området. Eiendommen har en rekke gjestehus og egen golfbane på ni hull, tennisbane og basseng. 

Den ble bygd på 30-tallet og designet for Jack Warner, som stor bak filmselskapet Warner Bros. 

165 millioner dollar er ny rekord. Chartwell eiendommen satte ny rekord i fjor da den ble solgt til Lachlan Murdoch for 150 millioner dollar, meldte Los Angeles Times da.

Geffen kjøpte eiendommen i 1990 for 47,5 millioner dollar, som den gang var ny rekord i Los Angeles, ifølge avisen. 

Bezos er kjent som verdens rikeste mann. Den 56 år gamle amerikaneren har en nettoformue på 130,7 milliarder dollar, ifølge Forbes. Nærmeste mann på lista er Bill Gates, som skal være god for 112,9 milliarder dollar.