Grande sykehjem i Drøbak selges for 51 millioner – skal bli 31 leiligheter med kongeutsikt

Frogn kommune har i tre år klargjort Grande sykehjem for salg som boliger. Naboklager forsinket salget til nøyaktig samme uke som coronakrisen rammet Norge.

CORONA-SMELL: Grande sykehjem i Drøbak skal gjøres om til 31 leiligheter som skal selges for opp mot og over 100.000 kroner kvadratmeteren. Prislappen for prosjektet er 51 millioner – før coronakrisen. Foto: Foss & co

– Det er umulig å spå markedet. Ingen så dette for to uker siden, sier eiendomsmegler Pål Jørgensen hos Foss & Co Eiendomsmegling.

På det han kaller eiendommen Drøbaks flotteste utsiktstomt skal det bli 31 leiligheter.

Toppen på kransekaken er en gigantisk felles takterrasse på opp mot 1.500 kvadratmeter med utsikt rett ned på Drøbaksundet og Oscarsborg.

Frogn kommune har allerede ferdigregulert eiendommen til boliger. Hovedbygningen til dagens sykehjem skal bestå, og gjøres om til 24 leiligheter. Østfløyen skal rives og bygges opp med syv leiligheter. Alt er følgelig ferdig servert til en prislapp på 51 millioner kroner.

Over 100.000 for meteren

Problemet er at prisen er satt basert på lokal takstmanns vurdering før coronakrisen. Pål Jørgensen hevder å ha mange interessenter etter å ha jobbet med prosjektet i det skjulte i lengre tid.

– Vi har et tosifret antall interessenter. Vi styrer nå budprosessen med første frist 17. april, sier han.

Hovedbygningen som vil bestå er på 2.408 kvadratmeter. Nybygget i bakkant blir på 640. Leilighetene som skal bygges blir på mellom 44 og 150 kvadratmeter over tre etasjer.

– Gjennomsnittlig kvadratmeterpris blir 90.000, hvorav hovedfløyen i forkant ligger noe høyere, over 100.000, mens østfløyen ligger noe under, sier Jørgensen.

– Det gir priser på opp mot 15 millioner eller kanskje høyere også, legger han til.

Dyre naboklager

Den uheldige timingen av salget samtidig med coronakrisen har sammenheng med at kommunen har hatt en lengre prosess som følge av naboklager, hvilket har gjort at byggesaken har vært innom Fylkesmannen, som ferdigbehandlet saken 10. februar.

De klagene kan ha blitt dyre for kommunen. 

– Ingen er tjent med å spekulere i det. Olav Thon sto for en utbygging nede på brygga der prisene har oversteget 100.000 kroner kvadratmeteren, men jeg mener vår beliggenhet er vesentlig bedre, sier han.