Prisene på borettslagsboliger opp

Gjennomsnittsprisen for en borettslagsbolig i Oslo er nå 4,1 millioner kroner.

OPPGANG: NBBLs prisstatistikk viser at prisene på borettslagsboliger økte 2,3 prosent nominelt i løpet av 1. kvartal 2020. Foto: Foto: Jiri Havran
Bolig

NBBLs prisstatistikk viser at prisene på borettslagsboliger økte 2,3 prosent nominelt i løpet av 1. kvartal 2020, går det frem av en melding.

Det betyr at boligprisene nå ligger 1,9 prosent høyere enn for ett år siden. 

De regionale tallene viser sterkest prisvekst på Østlandet, i Nord-Norge og Trøndelag, mens Vestlandet har hatt en mer moderat prisutvikling siste kvartal. 

Gjennomsnittsprisen for en borettslagsbolig i Oslo har nå passert 4 millioner kroner, og ligger på 4,1 millioner kroner.

– Ved første øyekast viser det et boligmarkedet i god balanse og tiltagende prisvekst. Men slik er det som kjent ikke. Verden slik vi kjenner den ble snudd på hodet 12. mars, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Han mener coronasituasjonen har gjort det nødvendig med en midlertidig stans i økonomien, noe som naturligvis også påvirker boligmarkedet. 

– Lengden på nedturen avhenger av hvor godt vi lykkes i å begrense smittespredningen, samt innretningen på de finanspolitiske krisepakkene, sier Bjerknes.