– Det er skummelt å si om prisen er riktig

– Dette er den dyreste eiendommen i Tønsberg-området noen gang, så får vi se om prisen er rett, sier Privatmegleren. 

50 MILLIONER: Eiendommen i Kalvetangveien er på 3,2 mål og primærrom er 516 kvadratmeter.  Foto: Privatmegleren
Bolig

SELGER DYRT I KRISETID: Eiendomsmegler Kenneth Doksheim i Privatmegleren. Foto: Privatmegleren

«Skjermet prakteiendom ved sjøen med brygge og båtplasser» er innsalget til eiendommen i Kalvetangveien 93 som ligger ute til 50 millioner kroner. 

Om dette blir den dyreste boligen solgt i området noen sinne gjenstår å se, men megler Kenneth Doksheim sier det er god interesse etter at han la ut annonsen fredag. 

– Det har vært flere tusen inne og sett på annonsen bare de første timene, og vi har interessenter fra Norge og utlandet. Jeg har også avslått et bud som var altfor lavt, sier megler Kenneth Doksheim.  

– Kan det tyde på at den er noe høyt priset? 

– Det er skummelt å si om det er en riktig pris eller ikke, men dette er en helt spesiell eiendom, sier Doksheim. 

Selger dyrt i coronakrisen 

Det er den den gamle gullsmeden i Tønsberg, Ola Henrik Rasmussen, som selger stedet sammen med sin kone. Rett før jul i 2018 la han ned den 130 år gamle familiebedriften og gullsmeden O.H. Rasmussen, som var byens nest eldste bedrift. Til Tønsbergs Blad sa han at han var fornøyd med at ikke barna tok over forretningen. 

«Heldigvis. Å drive en liten detaljbutikk i 2018 unner jeg ikke barna mine», sa han til lokalavisen. 

Det er nettopp de dyreste boligene som er vanskeligst å selge nå i coronakrisen. Det kan både innebære at det går lang tid og at man må gi rabatt for å få solgt. Dette var også et diskusjonstema mellom Doksheim og ekteparet.  

– Det var selvsagt noe vil diskuterte. Vi er veldig spente på dette salget og tiden vi går inn i. Normalt er jo dette et godt tidspunkt å selge på. Foreløpig har vi ikke sett at coronakrisen har rammet så hardt her lokalt, sier Doksheim. 

TRENGER MODERNISERING: «Boligen holder høy påkostet standard» heter det i annonsen, men boligen har et klart moderningseringsbehov. Dette er en av tre stuer. Foto: Privatmegleren

Må bruke 30 prosent til næring 

Selv om eiendommen fremstår svært attraktiv, har den også sine begrensninger. 30 prosent, nærmere 248 kvadratmeter, er regulert til næring og brukes i dag til kontorer. 

– Dette gjør det mulig for for eksempel bedriftseiere å leie ut kontorlokaler til seg selv, sier Doksheim.

Eiendommen ligger alene ute på en odde og er ifølge megleren også noe flere utlendinger snuser på, men han tror ikke det blir noen utenlandsk kjøper. 

– Jeg ser på utlendingene som uaktuelle på grunn av coronakrisen. Det er vanskelig å handle eiendom til denne prisklassen uten å se eiendommen med egne øyne. Men vi har digitale løsninger, sier Doksheim. 

MÅ BRUKES TIL NÆRING: 30 prosent av eiendommen er regulert til næringsformål og benyttes idag til kontorer. Foto: Privatmegleren

Utelukker ikke rabatt

Budet som allerede har kommet inn var så lavt at det ikke var aktuelt for ekteparet. Men megler Doksheim sier de ikke utelukker at de kan havne under prisantydning. 

– Vi får jo ikke solgt hvis vi ikke prøver, og vi har satt den prisen vi har satt. Jeg tror alle som selger i dette prissegmentet er inneforstått med at det blir en dialog om å finne den riktige salgssummen, avslutter megleren. 

90-TALLSBAD: Boligen har tre bad som alle er fra byggeåret 1999. Foto: Privatmegleren

privatmegleren
tønsberg