Grace Skaugen kjøpte for 29 mill. på Bygdøy – men naboen vil ikke fjerne så mye som en kvist

Grace Skaugen kjempet og vant boligkrangel til 49 millioner på Frogner. Nå har hun bladd opp 29 millioner på Bygdøy, men naboens skyggende trær får hun aldri røre.

SKYGGERABATT: Grace Reksten Skaugen fikk seks millioner i rabatt på Bygdøy-leiligheten som skulle kostet 35 millioner. En ambassadør som er glad i trær kan ha bidratt til det. Foto: Stian Lysberg Solum
Bolig

Der mektige Hilmar Reksten konsentrerte seg om tankskip på de syv hav driver datteren, Grace Reksten Skaugen, boligtransaksjoner på Oslo vest.

Etter å ha solgt en Frogner-villa med monsterrabatt og gått seirende ut av bråk i et nybygg, også det på Frogner, er hun nå i ferd med å flytte ut av kjellerleiligheten til Christen Sveaas på Gimle terrasse og frem i lyset. 

Skaugen har kjøpt en splitter ny leilighet på 231 kvadratmeter med 146 kvadratmeter privat hage til 29 millioner på Bygdøy.

Reksten Skaugen har nemlig kjøpt den aller siste leiligheten i prosjektet til Solon Eiendom og Tore Eiklid i hagen til den canadiske ambassaden på Bygdøy.

Store rabatter

– Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt. Det var den siste leiligheten i prosjektet som nå er sluttsolgt. Det har gått veldig bra, og vi har oppnådd en gjennomsnittspris på 152.000 kroner kvadratmeteren, sier eiendomsmegler Christoffer Askjer i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Når det gjelder Skaugens leilighet så gikk den for 125.000 kroner kvadratmeteren. 

Opprinnelig hadde leiligheten en listepris på 35 millioner kroner, så Skaugen oppnådde en rabatt på 6 millioner.

HVA ER VERST? Boligprosjektet i hagen til den tidligere canadiske ambassaden på Bygdøy er luksuriøst, men man må velge mellom busstrafikk på den ene siden eller skyggefulle trær på den andre. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Skaugen måtte også selv gi rabatt da hun solgte sin villa i Gyldenløves gate 49 på Frogner i 2018 etter ett år på markedet. Etter å ha krevd 80 millioner takket hun til slutt ja til 59 millioner.

Rabatten hun fikk på Bygdøy er forøvrig den samme rabatten som Charlotte Spetalen fikk da hun kjøpte leilighet til 44 millioner kroner i samme prosjekt, som den nest siste av leilighetene.

Får ikke fjerne en eneste kvist

Det er dog vesentlig forskjell på leiligheten Spetalen kjøpte og den Skaugen kjøpte. Mens Spetalens ligger i 2. etasje ligger Skaugens leilighet i første etasje. Den har utsikt mot den parken bak den sveitsiske ambassaden, hvilket i og for seg er bra.

Det som ikke er bra er imidlertid at det er masse trær ut mot denne parken som hindrer både sol og utsikt.

Finansavisen kjenner til at det er gjort forespørsler mot ambassaden knyttet til tynning av denne vegetasjonen. 

Tilbakemeldingen fra ambassadøren har imidlertid vært at det ikke kommer til å bli fjernet så mye som en gren fra disse trærne.

Krevde 12 mill. i avslag

For Skaugen betyr kanskje ikke det all verden. I påvente av boligkrangelen i Halvdan Svartes gate 7A, der hun først nektet å overta leiligheten etter å ha påpekt store mengder feil deretter vant rettssak mot utbygger Hax Eiendom om at hun faktisk hadde rett til å overta.

Tilbakeholdelsen av kjøpesummen på 49 millioner kroner bidro til at Hax Eiendom gikk konkurs, og av boinnberetningen fremgår det at hun med bistand fra Norconsult/Opak har dokumentert mangler. 

FLYKTET: Grace Skaugen kjøpte de to toppleilighetene i dette prosjektet i Halvdan Svartes gate, men nektet å betale de 49 millionene etter å ha dokumentert feil for 12 millioner før hun hadde begynt innvendig. Illustrasjon: Hax Eiendom

Med rapporten som grunnlag krevde Skaugen prisavslag på 12 millioner kroner. Og det er før hun har gått gjennom leiligheten innvendig.

Selv har Hax-ledelsen anslått manglene til 620.000. Konkursboet har taksert leiligheten til 42 millioner, og boet har innsett at verdien ikke overstiger DNBs pant, og har følgelig overdratt leiligheten til banken.

Ferdig med Frogner

Etter det Finansavisen forstår skal Skaugen ha lagt Halvdan Svartes gate-bråket bak seg. Kjøpet på Bygdøy skal nemlig etter det Finansavisen forstår være av langsiktig karakter, hvorpå det ikke er planlagt noen retur til Halvdan Svartes gate. Hvorvidt Skaugen på noen måte er kompensert av boet eller DNB er ikke Finansavisen kjent med.

Det som er klart er at kjøpet på Bygdøy ble langt billigere enn i Halvdan Svartes gate – dog med betydelig dårligere sol- og lysforhold.

Der er ikke Reksten så godt vant heller etter å ha hatt tilhold i Christen Sveaas' kjellerleilighet på 70 kvadratmeter med kjellervinduer som kun slipper inn noen lysstråler fra gaten høyt over.

grace reksten skaugen
solon eiendom