Øystein Tvenge: – Alt i livet er salg – resten er håndverk

Øystein Tvenge betalte 12,6 millioner da han kjøpte toppleiligheten på Frogner i 2010. Da en kjøper banket på med en sjekk på 37 millioner klarte han ikke takke nei.

HAR BODD LØNNSOMT: Øystein Tvenge flytter ut av leiligheten han har hatt i ti år – og som har steget i verdi fra 12,6 til 37 millioner i perioden. Rotet på kjøkkenbenken har Tvenge for lengst fjernet. Foto: Eivind Yggeseth
Bolig

Øystein Tvenge betalte 12,6 millioner da han kjøpte toppleiligheten på Frogner i 2010. Da en megler banket på med en kjøper som ville betale 37 millioner klarte han ikke takke nei.

– Jeg hadde ikke tenkt til å selge. Men når noen ville kjøpe så er jeg en gammel selger som synes det er morsomt med en handel, sier Øystein Tvenge.

Alt i hele livet er salg. Resten er håndverk
Øystein Tvenge

Særlig morsomt var det da megleren som troppet opp hadde med seg en sjekk på 37 millioner kroner fra kjøperen.

– Alt i hele livet er salg. Resten er håndverk. Når megler ringer og sier man har en klient som er interessert, så må man lytte, sier Tvenge som bygget seg opp i salgsselskapet Fram sammen med storebror Torstein.

220.000 pr. kvadrat

Nå er ikke hele verdistigningen ren gevinst for Øystein Tvenge. For da han kjøpte ble det pusset opp, inkludert bad, kjøkken og elektrisk anlegg. Siden har Tvenge bodd i leiligheten som ligger i Hafrsfjordgata 3 på Skarpsno.

Der har han kunnet parkere bilen i kjelleren, ta heisen opp og nyte 300 graders utsikt over Frognerkilen og Bygdøylandet.

Jeg tror det kommer mange spennende muligheter fremover
Øystein Tvenge

Selve leiligheten er ikke større enn 168 kvadratmeter. Kvadratmeterprisen er følgelig formidable 220.000 kroner. I tillegg er det imidlertid 120 kvadratmeter terrasse, hvorav det er to vinterhager på 25 kvadratmeter – begge med tak og skyvedører.

HØYT OG FRITT: Øystein Tvenge har kunnet nyte 300 graders utsikt fra toppetasjen på Skarpsno – og hvis det har regnet har han nytt den likevel i to vinterhager. Foto: Eivind Yggeseth

Tror på mye for salg

– Jeg kan bekrefte at det er inngått en bindende kjøpsavtale, sier Tvenge.

På spørsmål om ikke prisen er uanstendig høy, svarer Tvenge:

– Du får nesten ikke tak i noe slikt lenger. Det er noen få slike på Frogner med topp utsikt, parkering i kjeller og heis opp. Det er ikke rart det koster.

Finansavisen får kontakt med Tvenge i det han arbeider med å pakke sammen sakene sine. Han har ikke kjøpt noen ny leilighet ennå.

– Jeg skal leie og se på hva som dukker opp. Jeg tror det kommer mange spennende muligheter fremover.

– Tror du det blir prisfall på boliger?

– Jeg tror det kommer ut en del ting. Du så det etter finanskrisen også. Toppleiligheter på Bygdøy og Frogner vil holde seg bra. Men kanskje kommer det flere objekter ut.

FLYTTER UT: Øystein Tvenges leilighet på 168 kvadratmeter gikk for 220.000 kroner kvadratmeteren vegg i vegg med den gamle jernbanelinjen ut av Oslo. Foto: Eivind Yggeseth

20 mill. på konto

Tvenge vil uansett ha pengene til å kjøpe selv om han ikke får hele salgssummen inn på konto. På leiligheter hviler det nemlig en pantobligasjon på 25 millioner kroner, men ifølge Tvenge er gjelden på 17.

Når Tvenge ikke behøvde å inngå oppdragsavtale med megler er det naturlig å anta at han heller ikke behøvde å betale meglerprovisjon. Følgelig kunne han putte de resterende 20 millioner rett i lomma.

øystein tvenge