– Coronasjokket er definitivt over – dette ser kjøperne etter

– Oppussingsobjekter er superhot, sier Nordvik-sjefen.

AVBLÅSER CORONAKRISEN: Nordvik-sjef Martin Anmarkrud Kiligitto. Foto: CF-Wesenberg, kolonihaven.no
Bolig

Boligprisstatistikken som i dag ble lagt frem av Eiendom Norge viser at boligmarkedet har taklet coronakrisen godt.

– Corona har påvirket boligprisene, men kanskje ikke så mye. Corona har også påvirket aktiviteten, men at antall omsetninger falt med ti prosent er heller ikke så mye i denne situasjonen, med mange ledige og strenge smitteverntiltak, sa Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen da tallene ble lagt frem.

At boligmarkedet klarer seg godt er nok noe administrerende direktør Martin Anmarkrud Kiligitto i meglerkjeden Nordvik kjenner seg igjen i.

– April ble en knallmåned for oss, med en volumøkning på 11 prosent i Oslo i forhold til samme måned i fjor. På landsbasis økte vi med 27 prosent, men disse tallene er preget av nyåpninger i Bergen og Innlandet, sier han til Finansavisen.

OVER PRISANTYDNING: Denne leiligheten i Fougstads gate 51. Foto: Pontus Holmenäs i Bygdøy Alle Boligfoto, baboligfoto.no

Satte trafikkrekord i april

Kiligitto trekker frem Bergen-kontoret, som siden åpningen 1. mars har signert 60 oppdrag. Trenden er den samme ellers i kjeden.

– Antall signeringer er en viktig indikasjon, og den sentrale opplysningen er at folk fortsatt ønsker å selge eiendom. Sånn sett er det interessant at våre konkurrenter – som er på de samme lokasjonene som oss – er ute og klager på et dårlig marked, fortsetter direktøren.

– Samtidig er omløpshastigheten den samme som i fjor. 86 prosent av salgene har skjedd til prisantydning eller over, sier Kiligitto.

At salgene skjer minst like raskt som før, mener han henger sammen med at kvaliteten på interessentene er høyere så lenge folk må melde seg på visninger.

– Vi opplever veldig godt besøkte visninger, og interessentene som kommer er mer relevante. Tilbakemeldingen fra kontorene våre er at coronasjokket definitivt er over, sier Kiligitto.

– At andelen potensielle kjøpere har økt, er kanskje et paradoks. Men hva gjør folk når de sitter hjemme? Jo, de surfer, og da dukker det plutselig opp behov de ikke har tenkt på – for eksempel hvor deilig det hadde vært med en balkong eller en gressplen. Trafikken på våre annonser gikk i taket i april og nådde rekordhøyder, fortsetter Nordvik-sjefen.

OVER PRISANTYDNING: Denne leiligheten i Monrads gate 21E. Foto: Stian Frøysang, stianfoto.com

– Mye verdi i egeninnsats

Han tegner bildet av et selektivt marked, en trend som ifølge Kiligitto startet i fjor høst.

– Det kjøperne ser etter, er godt vedlikeholdte boliger med riktig adresse og gode solforhold. Boliger som ser pene og velstelte ut, der selgerne har malt og sparklet, går godt unna. Du trenger ikke å totalrenovere, men den gjennomgående tilbakemeldingen vi får fra kontorene er at det ligger mye verdi i litt egeninnsats, understreker han.

– At selger gjør slike forberedelser blir litt som å preppe skiene før et renn. Du trenger god gli, legger direktøren til.

– Betyr dette at oppussingsobjekter ikke går så godt?

– Jo, oppussingsobjekter er superhot. Det høres kanskje litt rart ut, men det viktigste for å få solgt er at boligen har en tydelig profil. Boliger som verken er oppussingsobjekter eller har overflater selger har gått over i forkant, er strevsomme å få solgt, sier Kiligitto.

boligprisene
eiendom norge
nordvik
coronakrisen
martin anmarkrud kiligitto
Nyheter
Personlig økonomi
Bolig