Alf Ulven ga 15 millioner - nå selger han for 68

– Det er et veldig fint hus, men det bor nesten ikke mennesker i huset. Det er rett og slett for fint til at det ikke skal brukes, sier Alf Ulven.

SELGER I OSLO: Alf Ulven trives aller best på familiegården langs Haldenvassdraget i Aremark, og vil selge Bygdøy-villaen som nesten ikke blir brukt. Foto: Privat
Bolig

I 1997 kjøpte eiendomsutvikler Alf Ulven Christian Benneches vei 2F på Bygdøy i Oslo. Prislappen var 15 millioner kroner. Men Ulven flyttet aldri dit. For tre år tidligere hadde han bosatt seg på familiegården i Aremark med på 8.500 mål og kilometerlang sydvendt strandlinje mot Haldenvassdraget.

I stedet har Ulvens barn og kone holdt til på Bygdøy, men nå har også de flyttet ut, og huset står nærmest tomt. Dermed har Ulven lagt ut Bygdøy-eiendommen for salg. Prislappen er et godt hakk over kjøpsprisen i 1997 - hele 68 millioner.

Det er et veldig fint hus, men det bor nesten ikke mennesker i huset
Alf Ulven

Sekundærbolig på Bygdøy

– Huset er pusset mye opp siden jeg kjøpte. Det er gjort veldig mye både med hus, brygge og basseng, sier Alf Ulven til Finansavisen.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye penger som er brukt, men det har kostet noen titalls millioner, legger han til.

PÅKOSTET: Alf Ulven betalte 15 millioner for Christian Benneches vei 2F i 1997, men skal ha brukt titalls millioner på tilbygg, basseng og brygge. Foto: StudioOslo

Det Ulven kjøpte i 1997 var hovedhuset i tre. På begge sider av hovedbygget har Ulven bygget ut og om.

Likevel har Ulvens bostedsadresse alltid vært i Aremark slik at Bygdøy-villaen har vært formuesbeskattet som sekundærbolig.

Jeg har en stor og fin gård i Aremark, og synes det er veldig fint her også helt nede ved Haldenvassdraget. Det passer bedre med mine interesser
Alf Ulven

– Det er et veldig fint hus, men det bor nesten ikke mennesker i huset. Det er rett og slett for fint til at det ikke skal brukes, og det blir veldig mye hus å ta vare på, sier Ulven.

Christian Benneches vei 2F, Bygdøy <strong>Foto: StudioOslo</strong> (1 / 8)
Christian Benneches vei 2F, Bygdøy Foto: StudioOslo

– Det er en fabelaktig eiendom som inneholder alt. Strandlinje på Bygdøy blir aldri noe utdaterte greier. Her føler man som man er på en fritidsbolig samtidig som man er i privat hjem, sier eiendomsmegler Jon Kvisgaard og legger til:

Vi har valgt en ydmyk tilnærming til prising all den tid det virker som snittprisen på strandeiendommer i Langvikbukta er på 100 millioner.

På jakt i Aremark

– Det er mye bedre at andre kan flytte inn. Mine barn har hatt et veldig godt oppvekstmiljø på Bygdøy, men når de har flyttet blir det håpløst. Men Bygdøy er veldig fint og hyggelig. Du kan ta båten inn til Oslo, og ellers er det fine omgivelser.

– Men jeg har en stor og fin gård i Aremark, og synes det er veldig fint her også helt nede ved Haldenvassdraget. Det passer bedre med mine interesser for jakt og slikt, sier Ulven.

– Det er en familiegård, kjøpt av farfar i 1937, men jeg har ikke vokst opp der. Selv er jeg født og oppvokst i Oslo, men arvet den i 1990 og flyttet dit i 1994.

FAMILIEGÅRDEN: Alf Ulvens morfar kjøpte familiegården i 1937. Ulven arvet den i 1990, og flyttet dit i 1994. Foto: Privat

Villaen på Bygdøy er på 368 kvadratmeter og har 1,7 mål tomt. Den beskrives som påkostet med strandlinje, dypvannsbrygge, båtheis, lysthus, svømmebasseng og to garasjer.

Eiendommen ligger dog nord-øst-vendt med utsikt rett inn mot Frognerkilen, Color Line og Tjuvholmen samt Ekebergåsen.

Etter at Ulven rehabiliterte villaen umiddelbart etter kjøpet i 1997 har han også gjort betydelig oppussing de seneste to årene.