Tror boligprisene skal fortsette å stige

Ifølge meglertopper har boligprisene steget i mai og nå har også Oslo snudd. 

FRISKMELDT? Eiendomsmeglerkjedene sier de kan vise til svært gode salgstall for mai måned.  Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Bolig

VIDERE PRISVEKST: Adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas. Foto: Are Haram

– I våre tall ser det ut til at boligprisene i Norge skal stige med hvertfall én prosent i mai. Det samme gjelder for Oslo, sier adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas. 

Både meglertopper og økonomer ble overrasket over at boligprisene steg nominelt med 0,5 prosent i april, den første fulle måneden med krise og coronatiltak. 

– Det går usedvanlig bra om dagen, antallet salg er nå kun 5 prosent unna normalen. Det viser at boligmarkedet tåler en støyt, sier Buraas.

Også Oslo har snudd

I Oslo var det en prisnedgang på 1,5 prosent nominelt og sesongjustert i mars, og i april fortsatte nedgangen med 0,7 prosent nominelt og 1 prosent sesongkorrigert. Nå varsler meglertoppene prisvekst for mai i hovedstaden.

FRA PESSIMIST TIL OPTIMIST: Adm. direktør i EiendomsMegler 1 Oslo og Akershus, Kent Victor Syverstad. Foto: Eiendomsmegler1

– Også i våre tall ser vi en prisøkning på cirka 1 prosent i Oslo og gamle Akershus. Jeg har kanskje vært en av de mest negative, men nå er jeg overrasket hvis bruktboligmarkedet ender opp med å ikke bli hardere rammet enn dette, sier adm. direktør i EiendomsMegler 1 Oslo og Akershus, Kent Victor Syverstad. 

Hans meglerkjede har i Stor-Oslo hatt et kraftig volumfall, men ligger an til å selge rekordmange boliger i mai. 

– Under coronakrisen har vi hatt en volumnedgang på 30 prosent, men nå ligger vi an til å selge flere boliger enn mai ifjor. Vi har også flere oppdrag inn enn i samme måned i 2019, sier Syverstad. 

Ikke Texas-stemning

Meglersjefen i EiendomsMegler 1 tror boligmarkedet allerede kan være friskmeldt. 

– Jeg trodde arbeidsledigheten og permitterte skulle slå hardere ut på boligmarkedet, men rekordlav rente gjør jo også at de som har en trygg jobb har bedre kjøpekraft enn noen gang, sier Syverstad. 

Men det betyr ikke at det koker der ute. 

– Det er ikke noen ville «Texas-budrunder», men vi er nå tilbake til normalen der 80 prosent går på eller over prisantydning og 20 prosent under. Vi har riktignok justert prisantydningene noe, men det er marginalt lavere, sier Syverstad.

Renten slår arbeidsledigheten 

Også Privatmegleren har solgt flere boliger enn mai i fjor, som da var rekord. 

– LAV RENTE SLÅR HØY LEDIGHET: Adm. direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier. Foto: Iván Kverme

– Vi ligger an til over 1.500 salg og vi tror boligprisene skal opp med det samme som i april, 0,5 prosent. Mer går til prisantydning og det er mer fart i budrundene, sier adm. direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier

Hun mener den rekordlave renten er det som bidrar til at coronakrisen kan være over for bruktboligmarkedets del. 

 – Det er ikke den mest typiske boligkjøperen som nå er arbeidsledig, og selv om ledigheten er høy så mener jeg rekordlav rente slår kraftigere inn og vinner over arbeidsledigheten. Jeg tror boligmarkedet er friskmeldt igjen, sier Meier.  

Den faktiske fasiten for mai måned kommer torsdag 4. juni klokken 11. Da legger Eiendom Norge fram sin prisstatistikk. 

privatmegleren
dnb eiendom
eiendomsmegler 1
boligpriser
eiendom norge
Nyheter
Bolig