Kjøpte Norges første funkisbolig for 1,8 millioner – selger for 35

– Dette blir mer og mer en «sjelden vare» med så stor tomt nære byen og marka, sier Nordvik-megler Anne Gerlyng Smith.

2,3 MÅL TOMT: Nordbergveien 40 selger for 35 millioner kroner. Foto: Nordvik
Bolig

– Da boligen ble ervervet i 1994 var det stort sett et «skall» man kjøpte, sier Anne Gerlyng Smith, eiendomsmegler og partner i Nordvik til Finansavisen.

Hun har fått oppdraget med å selge eiendommen i Nordbergveien, som beskrives som «Norges første funkisbolig».

– Peisen og trappen ble beholdt. Eiendommen er blitt betydelig påkostet og renovert i samsvar med riksantikvaren, samtidig som det har vært en prisstigning, og området er meget etterspurt og populært, kanskje spesielt for akademikere, forteller Gerlyng Smith.

OVER 100.000 PR. KVM.: Dersom eiendommen går for prisantydning, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på 103.550 kroner. Foto: Nordvik

Kjøpte for 1,8 millioner

Selger kjøpte eiendommen i Nordbergveien 40 for 1,8 millioner kroner for 26 år siden, og ser ved et salg for seg en pris på 35 millioner kroner.

Dersom eiendommen går for prisantydning, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på 103.550 kroner. 

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i området ligger på 80.794 kroner. Nordre Aker har opplevd en prisoppgang på 3,5 prosent det seneste året, og salgstiden ligger på 30 dager.

– Dette blir mer og mer også en «sjelden vare» med så stor tomt nære byen og marka. Det er også laget en fullverdig leilighet i underetasjen over bakkeplan, samt mulighet for egen praktikantdel, forteller Gerlyng Smith.

– Hvordan priser man en slik eiendom?

– Vi har sett på boliger som har gått i området. Boliger som har vært halvparten av størrelsen med tomter på ca. 400 kvadratmeter og til ett mål som trenger vesentlig oppgradering har gått for ca.16,5- 18 millioner. Her får man en solrik eiendom som er vesentlig renovert fjordutsikt, flere bygninger på eiendommen, sier megleren.

Hun peker også på tomten, som er på ca. 2,3 mål med en egen bekk i hagen. Videre viser megleren til en eiendom i Tåsen terrasse på 206 kvadratmeter, som gikk for 24 millioner, omtrent uten hage.

Gerlyng Smith i Nordvik forteller at hun har hatt flere på privatvisning.

VESENTLIG OPPGRADERT: – Da boligen ble ervervet i 1994 var det stort sett et «skall» man kjøpte, sier Anne Gerlyng Smith, eiendomsmegler i Nordvik. Foto: Nordvik

Skilt ut fra Nordberg gård

Eiendommen i Nordbergveien er første eiendom som ble skilt ut fra Nordberg gård, som er registrert på 1300-tallet, mens nåværende bygninger er fra tidlig 1700-tallet.

– Er det utbyggingspotensial i hagen?

– Det har jeg ikke lov til å uttale meg om, svarer megleren.

Eiendommen ble kjøpt og bygget av billedhugger Dyre Vaa og tegnet av arkitektene Gudolv Blakstad og Herman Munthe-Kaas.

Bekken som renner gjennom eiendommen kommer fra myrene rundt Sognsvann. 

– Det er alltid vannføring i den, selv på de tørreste tidene, forteller selger.

eiendom
boligmarkedet
nordberg
Nyheter
Bolig