<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea-analytiker: Rentevåpenet har vist seg å være kraftfullt

Analytiker Dane Cekoc i Nordea Markets venter god vekst for boligprisene i juni, men ikke fult like høy vekst som vi opplevde i mai.

    Publisert 3. juli 2020 kl. 08.22
    Oppdatert 3. juli 2020 klokken 08.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord
    ØYNER VEKST: Analytiker Dane Cekoc i Nordea Markets mener anekdotisk informasjon indikerer at det igjen går bra i boligmarkedet. Foto: Are Haram

    Klokken 11.00 fredag offentliggjør Eiendom Norge boligprisstatistikken for juni. Forrige måned fikk vi en solid løft i boligprisene, etter nedgangen i mars og april. 

    Nordea Markets venter også god vekst i juni, men ikke fult like høyt som vi opplevde i mai. 

    «Anekdotisk informasjon indikerer at det igjen går bra i boligmarkedet om dagen, og at mye av usikkerheten er borte. Rentevåpenet har vist seg å være kraftfullt, og vil fortsatt støtte boligprisene så lenge rentene forblir svært lave» , skriver analytiker Dane Cekov i morgenrapporten.

    Han peker på at Norges Bank i juni uttrykte en viss bekymring for raskt økende boligpriser, noe som kan føre til oppbygging av finansielle ubalanser. 

    «Hvis det viser seg å bli tilfellet framover, og utviklingen i norsk økonomi går bedre enn Norges Bank venter, kan renten bli hevet raskere enn rentebanen fra juni tilsier», lyder det fra Cekov.