Oppgang i boligprisene i andre kvartal

Kragerø hadde sterkest prisvekst på 5,8 prosent. 

PRISVEKST: Boligprisene steg i nesten hele landet i andre kvartal. Foto: Iván Kverme
Bolig

Boligprisene steg i de aller fleste områdene i Norge i andre kvartal. 

Det fremkommer av en pressemelding fra Eiendom Norge.

– Vi fikk en mindre brems i boligmarkedet i mars og april i forbindelse med koronakrisen, men markedet har i månedene etterpå tatt seg opp på nivået det var på før de nasjonale smittevernstiltakene. Derfor ser vi ikke en klar «korona-effekt» i tallene for årets andre kvartal, sier Peder Tollersrud, kommunikasjonsmedarbeider i Eiendom Norge.

Følgende steder har hatt sterkest prisvekst i andre kvartal:

  • Kragerø 5,8 prosent
  • Askøy 4,5 prosent
  • Ålesund 3,7 prosent

Følgende steder har hatt svakest prisvekst i andre kvartal:

  • Bydel Stovner i Oslo 0,0 prosent.
  • Sola og Randaberg 0,3 prosent
  • Ringerike 0,4 prosent

– Andre kvartal 2020 utviklet seg jevnt over sterkere prismessig sammenliknet med samme kvartal i fjor. Dette forklares nok i en oppsving i markedet i kjølvannet av rentekuttene til Norges Bank og at de mange feriedagene ikke har hatt samme effekt som vanlig ettersom vi har holdt oss hjemme i ferier og helligdager, sier Tollersrud.

eiendom norge
prisvekst
Nyheter
Børs
Bolig