Tidenes beste resultat for Utleiemegleren

Utleiemegleren nyter av et godt utleiemarked. Mellommannen leverte et overskudd på 40 millioner kroner før skatt i fjor, som er det høyeste resultatet noen gang.

ØKT KAPASITET TIL Å INVESTERE: Adm. direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, er godt fornøyd med å ha Ivar Tollefsens Fredensborg på eiersiden. Foto: Taran Gjøystdal
Bolig

– Vi er godt tilfreds med fjorårets resultat. Vi startet også opp en ny filial i Moss i 2019 for å kunne levere enda bedre tjenester til våre kunder i Østfold, sier adm. direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren.

Siden Utleiemeglerens oppstart i 1995 har det gradvis bygget seg opp til å bli landets største aktør innen utleiemegling. 

At styringsrenten ble satt opp fire ganger i 2019, gjorde det vanskeligere for mange å betjene lån, og bokostnadene ble dermed høyere. Dette har Utleiemegleren nytt godt av, og leieprisutviklingen til porteføljen deres steg med 2,2 prosent fra 2018 til 2019.

Utbyttemaskin

Samlet sett hadde Utleiemegleren 10 prosent høyere driftsresultat i fjor enn året før, og kunne vise til et rekordresultat på 39,8 millioner kroner før skatt.

I fjor reduserte eierne utbyttet kraftig fra foregående år, og tok bare ut 2,1 millioner kroner etter å ha levert tidenes beste resultat.

Utleiemegleren har vært en utbyttemaskin for gründerne Geir Christian Nielsen og Rune Kristiansen, som i gjennomsnitt har tatt ut 18,6 millioner kroner årlig siden 2010. 

Studiebyene leder an

Utleiemarkedet er nå i sine travleste måneder som følge av studiestart for mange. Et økt antall studieplasser medfører også økt etterspørsel etter leieboliger. 

EIER HALVPARTEN: Fredensborg, med boligmilliardær Ivar Tollefsen i spissen. Foto: Håkon Sæbø

– Slik det ser ut nå blir det flere studieplasser neste sesong. Dette betyr at flere har behov for å leie bolig, sier Augdal.

– Som hvert år, er vi inne i travle måneder på denne tiden av året. Nå er det mange som skal leie spesielt i forbindelse med studier. Det merkes spesielt godt i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Utleiemegleren

  • Stiftet i 1995 av Geir Christian Nielsen og Rune Kristiansen.
  • Ivar Tollefsen kjøpte 50 prosent av aksjene i 2018.
  • Selskapets forretningsidé går ut på å leie ut boliger på vegne av kunder med mulighet til å sørge for oppfølging av leieforhold og praktiske oppgaver.
  • Formidlet rundt 7.000 boliger i 2019.
  • Har cirka 160 medarbeidere på 12 meglerkontorer i Oslo og på Østlandet, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Hovedstaden har fremdeles det dyreste leiemarkedet, med en gjennomsnittlig leiepris på 16.556 kroner for en treromsleilighet. Dette er i underkant av 30 prosent dyrere enn en tilsvarende leilighet i Bergen.

Tollefsen på eiersiden

I 2018 gjorde Ivar Tollefsens eiendomsselskap Fredensborg flere grep for å posisjonere seg ytterligere i det nordiske markedet. Blant annet kjøpte han 50 prosent av Utleiemegleren.

Kjøpssummen var 250 millioner kroner, og Tollefsen ble med det selskapets største aksjonær. Tollefsens sønn, Nick Walter Tollefsen, ble i forbindelse med oppkjøpet styremedlem i Utleiemegleren.

– Har dere merket godt at dere har fått Tollefsen på eiersiden?

– Det har vi merket all den tid det tilfører ytterligere investeringskapasitet. Fredensborg er en profesjonell aktør med dyktige ansatte som vi har gleden av å samarbeide veldig godt med, skryter Augdal.

Ekspanderer driften

Selskapet planlegger nå videre ekspansjon av driften, og Augdal begrunner det med at boligmarkedet alltid vil ha behov for fleksibilitet. 

Vi får henvendelser fra flere steder som ønsker oss inn som profesjonell aktør
Vibecke Lyse Augdal, Utleiemegleren

– Med behov for fleksibilitet mener jeg at noen vil kjøpe og ha noe varig, mens andre trenger en midlertidig bolig eller ikke har økonomiske midler til å kjøpe, forklarer hun.

Selskapet åpnet et nytt kontor i 2019 og skal åpne to til tre kontorer i 2020.

– Vi anser det som attraktivt å åpne kontorer flere steder i landet, sier hun og legger til:

– Vi får henvendelser fra flere steder som ønsker oss inn som profesjonell aktør.

Ingen dødsdom

Utleiemegleren var ikke blant bedriftene som ble hardest rammet av coronaviruset. Likevel brukte selskapet mye tid på å overholde smittevernsregler og måtte lage nye prosedyrer for visninger og inn- og utflyttinger.

– Sammenligner vi de tre mest berørte månedene i år mot samme tid i fjor, har vi fått inn færre utleieboliger i år. Markedet trakk pusten og ble handlingslammet for en periode, sier hun.

Selskapet er nå tilbake til normal drift.

Utleiemegleren

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter206,1191,0
Driftsresultat38,533,9
Resultat før skatt39,834,8
Årsresultat30,926,3
ivar tollefsen
utleiemegleren
vibecke lyse augdal
fredensborg
Nyheter
Bolig