Boligprisene: – Vil smelle enda en gang

Onsdag kommer boligpristallene for juli. Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken tror på sterke tall.

ØKONOM: Marius Gonsholt Hov, seniorøkonom i Handelsbanken.  Foto: NTB Scanpix
Bolig

I juni steg boligprisene med 0,8 prosent. Boligprisene var 3,5 prosent høyere enn et år før. Onsdag kommer tallene for juli. 

«Her skal det nok smelle enda en gang. Boligprisene har som kjent steget kraftig igjen de siste månedene, og som vi viste til sist peker pressindikatorene i retning av en fortsatt solid oppgang i juli; type 1,2 prosent m/m, sesongjustert», skriver Marius Gonsholt Hov, seniorøkonom i Handelsbanken.

Han peker på at rapporter fra meglerkjedene viser et hett boligmarked. 

«Utviklingen må igjen ses i sammenheng med lave renter, oppdemmet etterspørsel etter coronakrisens første fase, en konsumenttillit som har tatt seg opp igjen, og en tilbudsside som ikke greier å holde tritt. Derfor må vi regne med fortsatt sterk boligprisutvikling den nærmeste tiden», skriver Gonsholt Hov.

I juni ble det solgt 11.342 boliger i Norge, en oppgang på 14,5 prosent fra samme måned i 2019. 

handelsbanken
marius gonsholt hov
boligpriser
Nyheter
Børs
Bolig