Solid oppgang i OBOS-prisene

Prisene for brukte OBOS-boliger steg med 2,8 prosent i juli. I Oslo gikk prisene opp med 2,4 prosent.

NYE TALL: Fra boligmarkedet. Foto: Iván Kverme
Bolig

OBOS har aldri før solgt så mange boliger i juli. Aktiviteten i juli var drøyt 30 prosent høyere enn juli i fjor. 

– Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord i OBOS i juli måned. Dette er helt uvanlig, og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten. Da solgte konsernet 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Tolkes med varsomhet

OBOS forklarer den sterke oppgangen med rentekutt, økt fleksibilitetskvote i boliglånsforskriften og mer optimisme hos husholdningene.

– Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

Kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i Oslo-området var 67.718 kroner. En bruktbolig i Oslo er 5,6 prosent dyrere enn i fjor. Kvadratmeterprisen på landsbasis er 59.277 kroner. Det er 6,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor. 

Nye tall onsdag

Onsdag kommer boligpristallene. I juni steg boligprisene med 0,8 prosent. Boligprisene var 3,5 prosent høyere enn et år før.

«Her skal det nok smelle enda en gang. Boligprisene har som kjent steget kraftig igjen de siste månedene, og som vi viste til sist peker pressindikatorene i retning av en fortsatt solid oppgang i juli; type 1,2 prosent m/m, sesongjustert», skriver Marius Gonsholt Hov, seniorøkonom i Handelsbanken.

obos
Nyheter
Bolig