Bruker kunstig intelligens for å finne rett megler

Alle eiendomsmeglere hevder de er best skikket for jobben. Men hvem er det egentlig? HomeFair bruker kunstig intelligens for å finne det ut.

VIL LØSE MEGLERDILEMMA: Etter mange salg utpeker det seg et mønster, sier daglig leder Henrik Bjerke (f.v.) i Homefair, her sammen med medgründerne Walid Mustapha og Tyrone Nowell. Foto: Eivind Yggeseth
Bolig

– Vi så at dette er et problem mange boligselgere har. Alle meglere sier det samme, og at de kan vise til mange salg i området. Alt høres bra ut, men man kan aldri vite objektivt hvem som er den beste, sier daglig leder Henrik Bjerke i HomeFair.

Oppstartsbedriften lanserte nylig tjenesten «MeglerMatch», som basert på eiendomsregistre og prisdata analyserer seg frem til hvilke eiendomsmeglere som har oppnådd høyest salgspris basert på et sett gitte kriterier: adresse, etasje, areal og fasiliteter som balkong og garasje, samt om bad og/eller kjøkken er pusset opp siden du selv kjøpte boligen.

Resultatet er en liste med tre anonyme meglere og tilhørende prisestimater. Fyller du inn kontaktinfo, får meglerne anledning til å kontakte deg. 

Det hele er rørende gratis for selgeren.

Realfag – ikke megling

– Kort forklart bruker vi kunstig intelligens for å finne de eiendomsmeglerne som har høyest sannsynlighet for å selge boligen til høyest pris. Det er ingen andre som gjør dette i Norge eller Europa, sier Bjerke.

HomeFair

  • Oppstartsselskap fra Oslo. Etablert i 2019.
  • Har utviklet MeglerMatch, en AI-tjeneste for hjelp til valg av eiendomsmegler.
  • Eies av Walid Mustapha (75 prosent), Henrik Bjerke (15 prosent) og Tyrone Nowell (10 prosent).

Hverken han eller de to andre gründerne har bakgrunn fra meglerbransjen. Selv har han en mastergrad i fysikk, mens Walid Mustapha har en doktorgrad i matematisk optimering og Tyrone Nowell har en mastergrad i kunstig intelligens (AI) og maskinlæring.

– Med kunstig intelligens kan man gjennomgå store mengder data, og se hvilke meglere som gjennomgående oppnår høyere priser, sier Bjerke.

Tilfeldigheter avgjør

Der følelsen når budrunden går helt over styr er kjip for kjøperen, er den tilsvarende gledelig for selgeren, som gjerne blir kjempefornøyd hvis boligen selges over prisantydning. Men kunne man blitt enda mer fornøyd med en annen megler? Det er selvsagt umulig å svare på.

Vi har et veldig høyt nivå på digitalisering og tilgjengeliggjøring av datasett i Norge. Det er absolutt en faktor
Henrik Bjerke, HomeFair

– For et enkelt boligsalg er det masse tilfeldigheter som spiller inn. Det kan ha vært fotballkamp den dagen eller alt mulig annet. Gudene vet. Men etter mange salg utpeker det seg et mønster, og man kan begynne å se effekten av den individuelle megleren, sier Bjerke.

Han påpeker at en slik AI-tjeneste er avhengig av gode data i bunnen.

– Vi har et veldig høyt nivå på digitalisering og tilgjengeliggjøring av datasett i Norge. Det er absolutt en faktor.

Åpen for endring

Finansavisen tok selv en test av MeglerMatch. Grensesnittet og funksjonaliteten får absolutt godkjent, selv om ingen av prisestimatene for de tre toppmeglerne var helt på høyde med de faktiske prisene tilsvarende leiligheter som testleiligheten er solgt for den senere tiden.

– Hvordan skal dere tjene penger på dette?

– Som boligselger får du opp listen med de tre beste meglerne. Hvis vi har dem på vår liste og én inngår en avtale, får vi provisjon. Men boligselgeren står fortsatt fritt til å kontakte andre på listen som eventuelt ikke er i vårt kartotek. Vi må onboarde meglere som kunder av oss, men vi videresender uansett ikke kontaktinfo til noen andre enn de tre beste, sier Bjerke.

– Hvilket incentiv har man da som megler for å være i kartoteket?

– Vi ønsker å satse på brukermasse før vi begynner å onboarde meglere, og vi vil ikke favorisere meglere som betaler for leads. Etterhvert som vi får flere meglere inn, vil inntektene gå opp. Men det kan være at vi skal endre forretningsmodellen etterhvert.

Hemmelighetsfull pengejakt

HomeFair håper MeglerMatch vil bli den foretrukne måten å velge megler på.

– Hvordan blir dette for nye meglere som ikke har noen salg å vise til?

– De vil trenge tid. Sånn er det for alle, og det er jo heller ikke slik at 100 prosent vil finne sin megler på vår plattform. Det vil alltids være andre kanaler og anbefalinger som setter folk i kontakt med meglere. Men det er mulig å se for seg en type «buddy-opplegg», der nye meglere jobber sammen med erfarne meglere.

HomeFair er nå på jakt etter mer kapital for å utvikle tjenesten, men Bjerke vil ikke røpe hvor mye han ønsker. Han vil heller ikke si hvor mye som er brukt på å utvikle MeglerMatch.

– Har dere vært i kontakt med noen meglerkjeder?

– Ja, vi har som pilotkunde et selskap i Oslo som er ranket veldig høyt.

Hvilket selskap dette er, vil Bjerke heller ikke røpe.

– Vi vil komme til å onboarde flere meglerkontorer fortløpende. I tillegg er det mulig for enkeltmeglere å melde seg på direkte gjennom nettsiden. Det er gratis å registrere seg, legger han til.

homefair
meglermatch
henrik bjerke
eiendomsmegling
gründere
oppstartsbedrifter
ai
kunstig intelligens
Nyheter
Teknologi
Bolig