<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nest beste måned i Nordviks historie

Nordvik solgte totalt 547 boliger i august, opp fra 380 i august 2019. – August har vært den nest beste måneden i vår historie, sier daglig leder Martin Anmarkrud Kiligitto.

Publisert 3. sep. 2020 kl. 14.11
Oppdatert 3. sep. 2020 klokken 14.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 433 ord
SOLGTE MER: Nordvik, med Martin Anmarkrud Kiligitto i spissen, solgte totalt 547 boliger i august, opp fra 380 i august 2019. Foto: Nordvik

– August har vært vår beste måned siden juni, og vår nest beste måned i Nordviks historie, sier daglig leder Martin Anmarkrud Kiligitto til Finansavisen.

Meglerkjeden solgte totalt 547 boliger i august, opp fra 380 i august 2019.

– Vi selger boliger i alle prisklasser, men de mindre objektene går aller best nå. Fortsatt er det mange boliger ute i markedet, Kiligitto.

97 prosent av eiendommene Nordvik jobber med går til eller over prisantydning.

– Vi ser at stadig nye kjøpergrupper kommer til – den lave renten betyr at flere har muligheten til å investere i bolig, sier Kiligitto.

Den nye visningsordningen som følge av coronapandemien har fungert over all forventning.

– Færre på visning gir mer kvalitet for de som kommer på visning, både for potensielle kjøpere og selger, og mer effektive salgsprosesser, sier Kiligitto.

Den nye visningsordningen har også gjort at søndager, som har vært den mest populære visningsdagen, er sterkt dalene.

– Fremdeles gjelder det å gjøre gode forberedelser før et salg, og starte disse tidlig, sier Kiligitto.

Rekordsalget fortsetter

Boligprisene steg med 1,1 prosent i august 2020, ifølge tall fra Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere enn for et år siden.

– Det selges fortsatt rekordmange boliger i Norge, slik vi også har observert gjennom flere måneder. Samtidig legges det ut noe færre boliger enn i 2019, men antallet nye boliger på markedet er høyt sammenlignet med tidligere år, sier adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

I august ble det solgt 9.964 boliger i Norge, noe som er 10,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019.

Så langt i år er det solgt 66.213 boliger i Norge, 3,5 prosent flere enn på samme tid i 2019.

Tro på egen økonomi

Det er mange som har kjøpt bolig i sommer, og august har vært preget av at mange har realisert finansieringsbevis med overtagelse 1. september, ifølge leder for personmarkedet i Nordea Norge, Randi Marjamaa.

– Sommermarkedet har fortsatt videre inn i august. Prismessig har det vært en relativt rolig måned, men aktivitetsmessig har det vært travelt, sier hun til Finansavisen.

– Vi gir nye mellomfinansieringer, så folk har planer om å bytte bolig. Det tolker vi som at kundene har tro på egen økonomi også fremover, sier Marjamaa.

Hun merker at flere er tilbake til hverdagen med jobb og skole, og at en del begynner å røre på seg. 

– Det blir spennende å se om sommerfarten i markedet kan holde seg utover høsten, sier lederen for personmarkedet i Nordea Norge.