Ville ha 45 millioner for «Balders have» – fikk 16. Nå selges eiendommen for 27

Eiendommen «Balders have» i Larvik er på markedet. Tidligere er den forsøkt solgt for 45 millioner, men oppnådde bare 16.

SELGER: Dorthe Huse og Haavard Lien selger «Balders have» med en prisantydning på 27 millioner kroner. Foto: Privatmegleren
Bolig

– Det er en spesiell eiendom å prise, sier megler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren Solli & Partnere.

Etter tre år på markedet, klarte eiendomsinvestor Trygve Bøe å kvitte seg med «Balders have» i 2017. I juni 2014 ble eiendommen lagt ut for salg med en prislapp på hele 45 millioner kroner, med det nå avviklede meglerhuset Eklund Oslo New York som formidlere. Vinteren etter ble prisen dumpet til 29 millioner kroner da ingen nappet. Men likevel skulle det ta ytterligere tre år og 13 millioner i priskutt før Bøe fikk kjøper Dorthe Huse på kroken.

Flere bruksmuligheter

I 2018 ble eiendommen tinglyst på ny, da Haavard Lien la 8,2 millioner kroner på bordet og kjøpte 50 prosent av den. 

Nå er det dermed både Huse og Lien som selger til en prisantydning på 27 millioner kroner.

– Det er mange ulike måter å bruke denne eiendommen på. Du kan bruke den som enebolig, hytte eller i forretningssammenheng, sier daglig leder og partner Carl Fredrik Solli i Privatmegleren Solli & Partnere til Finansavisen.

Med tanke på responsen, er det ifølge megler ikke noe i veien med prisantydningen på 27 millioner.

– Flere er på saken, men det er ingenting som har skjedd foreløpig, sier Solli, om eiendommen som ble annonsert i midten av juni.

BOLTREPLASS:  Eiendommen står oppført med primærrom på 849 kvadratmeter. Foto: Privatmegleren

Oppgraderte eiendommen

Bøe skal ha kjøpt eiendommen, som ligger rett utenfor Larvik sentrum, i 2000 for 13 millioner kroner, for deretter å ha oppgradert hagen, skiftet deler av taket og fått bygget molo og brygge.

I november 2015 skrev imidlertid Finansavisen om «gigantrabatt» på «Balders have». Da hadde den danske forretningsmannen Flemming Albér fått tilslaget på 19 millioner kroner. Men pengene kom aldri, og salget ble kansellert da det viste seg at Albér ikke kunne gjøre opp for seg.

Slapp dokumentavgift

Boligen var ifølge Østlands-Posten tinglyst på tidligere eier, Hans Trond Svarstad Hansen, frem til 2017, ettersom Bøe kjøpte med et såkalt blankoskjøte. På denne måten slapp han å betale dokumentavgift.

Hansen betalte på sin side 10 millioner kroner for eiendommen i 1994, av Iver Bugges rederi. Rederfamilien, som i 1987 skal ha brukt 22 millioner kroner på å pusse opp, kjøpte «Balders have» av Treschow-slekten på 1980-tallet, skriver Finansavisen.

Eiendommen ble oppført i 1879 av tobakksfabrikanten Jakob W. Falch, og bygningen ble tegnet av Henrik Nilsen.

SJØNÆRT: Eiendommen ligger rett utenfor Larvik sentrum. Foto: Privatmegleren
boligmarkedet
balders have
Nyheter
Bolig