Narve Reiten slår sammen to toppleiligheter på Frogner til én kongeleilighet på 400 kvadratmeter

Narve Reiten har 30 års suksess med investeringsselskapet Reiten. Nå har han brukt 48 millioner på to leiligheter og slår dem sammen til en gigantisk dobbeldekker.

DOBBELDEKKER: Narve Reiten har kjøpt de to øverste etasjene i Thomas Heftyes gate 31A med klassisk Frognerleilighet og stor takhøyde i 4. etasje og spektakulær loftsleilighet med takterrasse og loftsstue i 5. etasje. Foto: 1881.no
Bolig

– Dette blir en kongeleilighet, utbryter en eiendomsmegler om Narve Reitens prosjekt i Thomas Heftyes gate 31A på Frogner i Oslo.

Vi er i bakken opp fra Bygdøy allé mot Gimle terrasse - det fornemste strøket i Oslo. Reiten har brukt corona-året til å kapre de to øverste etasjene i bygården som selv om den ligger vestvendt må tåle at nabobygget over gaten skjermer for den store utsikten mot Frognerkilen.

Bortsett fra det vil det være lite å utsette på Narve Reitens dobbeldekker på Frogner. Særlig når han har tilgang til en stor loftsstue på takterrassen der det skal være mulig å få sjøglimt.

OPPKJØPSTOPP: Narve Reiten sopte inn 788 millioner kroner i fjor gjennom Reiten & Co etter himmelferden i Wow, en himmelferd som har fortsatt i år. Da kan man unne seg en dobbeldekker på Frogner. Foto: Reiten & Co

25,5 + 22,5 millioner

Det var i mars at Reiten rykket inn og kjøpte loftsleiligheten i 5. etasje. Selger var Christian Wessel. Han hadde selv kjøpt leiligheten i 2015 for 14,5 millioner kroner fra båtarkitekt Petter Yran. Leiligheten beskrives som spektakulær med flybridge inne i leiligheten. Narve Reiten kjøpte den for 22,5 millioner etter en verdistigning på 55 prosent.

To år etter at Wessel kjøpte leiligheten i Thomas Heftyes gate, kjøpte hans samboer, Trine Beate Nicolaysen leiligheten rett under. Prislappen her var 20,75 millioner. Dette er en klassisk Frognerleilighet som nå er solgt videre til Narve Reiten - med en prislapp på 25,5 millioner kroner.

Til sammen har Narve Reiten betalt 48 millioner kroner for de to leilighetene, men det er bare begynnelsen. Det viser dokumenter i arkivet til Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Trimkott

Tidlig i juni søkte Narve Reiten om å få slå sammen de to leilighetene i 4. og 5. etasje. Dette skulle gjøres ved at gulvet mellom fjerde etasje og loft ville bli fjernet og forbundet med en interntrapp.

Reiten behøver ikke gjøre store endringer i leiligheten i 4. etasje utover å fjerne en liten lettvegg for å sette inn en trapp opp til leiligheten over. I 5. etasje gjør han imidlertid større grep ved å fjerne et soverom for å gjøre plass til større gang utenfor det åpne trapperommet mellom de to leilighetene samt å gjøre halvparten av soverommet om til trimrom.

Reitens treningsambisjoner synes likevel særdeles små. Trimrommet er kun på 6 kvadratmeter og fremstår som et kott til lagring av gjenstander som normalt ikke brukes så ofte, type ergometersykler og romaskiner.

Langt over 50 millioner

Totalt snakker vi likevel om en gedigen leilighet på rundt 400 kvadratmeter. Reiten må imidlertid regne med å bla opp en del flere millioner enn de 48 han har satset hittil. Når alt er ferdig vil prislappen være langt over 50 millioner, kanskje nærmere 60.

For loftsleiligheten skal være 30 år gammel, og kreve kraftig oppussing selv om den var spektakulær på sin tid. 4. etasje hevdes å være ganske strøken, så den vil neppe kreve altfor mange kroner for Reiten.

Dog legger han opp til å fjerne ytterligere ett soverom for å bygge et stort kjøkken på 33 kvadratmeter.

Med leiligheten følger også en hybel i bakkant, men denne har kun tilgang via baktrappen, og ikke heisen slik det er med det øvrige arealet. Med to biloppstillingsplasser i bakgården har Reiten det meste på plass.

Narve Reiten har gjort det fantastisk bra i Reiten & Co. I fjor endte overskuddet på 788 millioner kroner etter kursgalopp i Wow, en aksje som har fortsatt himmelferden i år.

narve reiten
reiten & co
Nyheter
Bolig